Εκλογές στη Χειμάρρα: Επικράτησε η τρομοκρατία – Νίκησε ο «εκλεκτός» του Ράμα, Βαγγέλης Τάβος

Εγκληματική η διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Κινδυνεύει ο ελληνισμός της Χειμάρρας

Must Read

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψήφων στην Χειμάρρα καθώς χθες άνοιξαν εκ νέου οι κάλπες για την ανάδειξη του διαδόχου του Φρέντη Μπελέρη, σε μια διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από πιέσεις και τρομοκρατία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ομογενών.

Η καταμέτρηση ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα και διήρκεσε όλη τη νύχτα.

Δείτε βίντεο:




Νικητής αναδείχθηκε ο «εκλεκτός» του Έντι Ράμα, Βαγγέλης Τάβος ο οποίος συγκέντρωσε το 59% των ψήφων (4.858 ψήφοι). Ο αντίπαλος του, Πέτρος Γκικουρίας τον οποίο στήριξε η ελληνική μειονότητα πήρε το 41% (3.400 ψήφοι).

Βαγγέλης Τάβος

Η εξέλιξη των εκλογών αποδεικνύει πως η διαχείριση της κυβέρνησης ήταν εγκληματική και πλέον ο ελληνισμός της Χειμάρρας βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο.

Πέτρος Γκιρουρίας

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη ο Βαγγέλης Τάβος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και τις δομές του δομές του Σοσιαλιστικού κόμματος για την υποστήριξη. Παράλληλα επανέλαβε προς τον αντίπαλό του την πρόταση να αναλάβει θέση αντιδημάρχου.




Ο Πέτρος Γκικουρίας σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας είχε καλέσει τον αντίπαλό του να συνεργαστούν για τον Δήμο Χειμάρρας. «Θα είμαι ο νικητής, αν θέλεις να έρθεις να δουλέψεις για μένα, είσαι ευπρόσδεκτος. Είμαι σίγουρος ότι οι Χειμαρριώτες με πίστεψαν», είχε δηλώσει ενώ σημείωσε πως μέλη της αλβανικής κυβέρνησης επιχείρησαν να εκφοβίσουν τα μέλη της μειονότητας, χωρίς αποτέλεσμα. «Οι Χειμαρριώτες έδειξαν ότι δεν φοβούνται και η συμμετοχή τους ήταν μεγαλύτερη και αυτό δείχνει ότι δεν χαμήλωσαν τα κεφάλια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Επικράτησε η τρομοκρατία

Στις 20.00 έκλεισαν οι κάλπες των σημερινών επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών για στη Χειμάρρα, οι οποίες για μια ακόμη φορά έλαβαν χώρα εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων και κλίματος τρομοκρατίας, σύμφωνα με καταγγελίες ομογενών.

Οι κάλπες μεταφέρθηκαν, κατόπιν, στο κεντρικό γήπεδο της Χειμάρρας, όπου ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων, με τον απεσταλμένο του ΕΡΤΝews, Τίμο Φακαλή, να αναφέρει πως ψήφισαν 8.690 άτομα. Η αποχή, ωστόσο, ήταν ο μεγάλος νικητής και σ’ αυτές τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι η προσέλευση ήταν ελαφρώς αυξημένη, καθώς ανήλθε στο 36,9%.

Καθοριστικοί παράγοντες για την έκβαση θεωρούνται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 310 εισροές ετεροδημοτών και οι 6.000 ψηφοφόροι που τέθηκαν εκτός εκλογικής διαδικασίας με την αιτιολογία ότι είχαν… ληγμένες ταυτότητες. Όπως και να ‘χει, το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ένταση, εξάλλου, επικράτησε σε ένα από τα εκλογικά κέντρα, όταν υποστηρικτές του υποψηφίου του Έντι Ράμα, προπληκάκισαν ψηφοφόρο του υποψηφίου της ελληνικής μειονότητας Πέτρο Γκικουρία, με ομογενείς να δηλώνουν: «Εχουμε τρομοκρατία μεγάλη από την κυβέρνηση. Έχει κατέβει όλο το κράτος και όλο το παρακράτος για να πιέσει τους ψηφοφόρους».




Ο προφυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, κάλεσε τους συμπολίτες του να πάνε να ψηφίσουν. «Αντισταθείτε! Μην απομακρύνεστε από τα εκλογικά κέντρα! Μην φοβάστε! Ψηφίστε», ήταν το μήνυμα του ευρωβουλευτή της ΝΔ μέσα από τη κελί όπου βρίσκεται εδώ και 425 ημέρες. «Η καρδιά μου βρίσκεται στη Χειμάρρα. Εκεί όπου όλα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματά τους. Καλή επιτυχία από καρδιάς στον Πέτρο Γκικουρία», δήλωσε επίσης ο Μπελέρης.

Από την πλευρά της, η «Ομόνοια» Χειμάρρας κατήγγειλε δωροδοκία ψηφοφόρων από στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος πριν ανοίξουν οι κάλπες, μιλώντας για 331 ψηφοφόρους που προστέθηκαν παράνομα. «Ψηφοφόροι έχουν προστεθεί παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους και αυτό έχει γίνει στοχευμένα υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και βουλευτής της εθνικής μειονότητας Βαγγέλης Ντουλές.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, η «Ομόνοια» με νεότερη ανακοίνωση κατήγγειλε προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς δεν ανανεώθηκαν έγκαιρα οι ληγμένες αστυνομικές ταυτότητες περίπου 6.000 ψηφοφόρων. «Ο πρωθυπουργός Ράμα αρνήθηκε να εκδώσει σχετικές νομικές πράξεις που θα εγγυώνταν το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους ψηφοφόρους», ανέφερε συγκεκριμένα η «Ομόνοια».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This