Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν εξέδωσε Notam –  Προετοιμάζεται για αντίποινα το Ισραήλ

Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη -Σκοτώθηκε ο υπουργός οικονομικών της Χαμάς

Must Read

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τις εξελίξεις να δείχνουν ότι αναμένεται γενικευμένη σύρραξη.

Μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, την εξουδετέρωση του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ αλλά και του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, όλα δείχνουν ότι το Ιράν ετοιμάζει αντίποινα κατά του Ισραήλ.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Jerusalem Post, το Ιράν εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας και συμβουλεύει τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το IDF, εξουδετερώθηκε ο υπουργός Οικονομικών Abd al-Fattah al-Zari’i ο υπηρέτησε επίσης ως πράκτορας στο τμήμα παραγωγής της Χαμάς.Ο ίδιος διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση των προσπαθειών της Χαμάς να καταλάβει τον έλεγχο της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας», καθώς και στη διαχείριση των αγορών που ελέγχονται από τη Χαμάς, σύμφωνα με το IDF.

Υπενθυμίζεται ότι σε  δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε ότι «βλέπει» χτύπημα του Ιράν και της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες.

Μιλώντας στο ΝBC Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι το Τελ Αβίβ προετοιμάζεται για  επίθεση από το Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες. «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πολυμέτωπο πόλεμο ενάντια στον άξονα του κακού του Ιράν. Πλήττουμε δυνατά οποιοδήποτε από τα όπλα του, είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση» δήλωσε Νετανιάχου.




«Όταν ο ανώτατος ηγέτης (του Ιράν) λέει ότι πρόκειται να εκδικηθεί, πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Τώρα, δεν ξέρω τι θα κάνουν ή πότε θα το κάνουν, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι και ότι έχουμε τις δυνατότητες στην περιοχή να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε το Ισραήλ να αμυνθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Το Ιράν υποστηρίζει  δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το φόνο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη.

«Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης εκ μέρους της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.




Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».

Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε σήμερα την απειλή του επίλεκτου αυτού σώματος ότι «η τιμωρία» του Ισραήλ θα έρθει «σε εύθετο χρόνο».

Δύο νεκροί στο Λίβανο

Το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σήμερα στον νότιο Λίβανο, μερικές ώρες μετά τον βομβαρδισμό από την φιλοϊρανική Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ. Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι «δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εχθρικό πλήγμα» στο Μάις αλ-Τζαμπάλ, ένα χωριό στα σύνορα με το Ισραήλ. Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI) μετέδωσε ότι ένας από τους νεκρούς ήταν «διασώστης της ένωσης Αλ-Ρισάλα» που σχετίζεται με το κίνημα Αμάλ, σύμμαχο της Χεζμπολάχ.

Επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ

Τα ξημερώματα δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε πλήγμα ρουκέτας που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ σε περιοχή στο βόρειο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης των IDF.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της ισραηλινής εφημερίδας «The Jerusalem Post» που επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ανέφερε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «αναμένεται άμεσα» και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This