Βρετανία: Τουλάχιστον 378 συλλήψεις διαδηλωτών στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία των τριών ανήλικων κοριτσιών

Must Read

Για τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων τουλάχιστον 13 ετών κάνουν λόγο στη Βρετανία, όπου οι πολυπληθείς διαδηλώσεις και οι ταραχές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με αφορμή τη δολοφονία τριών ανήλικων κοριτσιών από έναν 17χρονο μαχαιροβγάλτη με καταγωγή από τη Ρουάντα, την Τρίτη 30 Ιουλίου στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Και για το λόγου το αληθές, η βρετανική ομοσπονδία αστυνομικών ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 378 συλλήψεις διαδηλωτών, αριθμός που σίγουρα θα αυξηθεί, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες για τους υποκινητές των βίαιων αυτών επεισοδίων. «Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 378 συλλήψεις και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται καθημερινά, καθώς οι δυνάμεις επιβολής του νόμου συνεχίζουν να εντοπίζουν εμπλεκόμενους στα επεισόδια και να συλλαμβάνουν υπεύθυνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται πως «οι Αρχές εργάζονται νυχθημερόν για να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Δικαιοσύνη».




Για «γρήγορες» καταδίκες και αποστολή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, υποσχόμενος για μια ακόμη φορά μια σθεναρή απάντηση, προκειμένου να μπει τέλος στις βιαιοπραγίες της ακροδεξιάς. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά το πέρας μιας συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών ανακοίνωσε την κινητοποίηση ενός «μόνιμου στρατού» εξειδικευμένων αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις, χωρίς -πάντως- να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Όποιο κι αν είναι το κίνητρό τους, αυτό δεν είναι διαμαρτυρία, είναι ξεκάθαρη βία και δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις εναντίον τεμενών ή εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων μας», είπε ο Στάρμερ και πρόσθεσε πως «ο νόμος θα επιβληθεί σε ολική ισχύ σε βάρος εκείνων που έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν».




Στην εξουσία της Βρετανίας εδώ και έναν μήνα, ο Κιρ Στάρμερ υπογράμμισε πως «απόλυτη» προτεραιότητά του είναι να μπει ένα τέλος στις ταραχές και ότι «οι ποινικές κυρώσεις θα είναι ταχείες», ενώ «θα διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι θα είναι ασφαλείς για τους πολίτες», μετά τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου. Από χθες το απόγευμα είχε προειδοποιήσει ότι οι ταραξίες «θα μετανιώσουν» που συμμετείχαν στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This