Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Dior: Καταγγελίες για κακές συνθήκες εργασίας

Must Read

Στο στόχαστρο των Αρχών εξακολουθεί να βρίσκεται η Dior, η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα μόδας του ομίλου της LVMH, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Reuters.

Τα μπλεξίματα για τον κολοσσό ξεκίνησαν μετά την καταγγελία ενός προμηθευτή η συνεργασία με τον οποίο τερματίστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο. Ακολούθησε η απάντηση της εταιρείας, η οποία ωστόσο, δεν ήταν καθόλου…πειστική!

Στη Βρετανία, ο νόμος για τη σύγχρονη δουλεία απαιτεί από τις εταιρείες με κύκλο εργασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο 36 εκατομμύρια λίρες (46 εκατομμύρια δολάρια) ή παραπάνω να δημοσιεύουν ετήσιες δηλώσεις στις ιστοσελίδες τους που περιγράφουν λεπτομερώς τα μέτρα που λαμβάνουν για την καταπολέμηση της καταναγκαστικής εργασίας στις επιχειρήσεις τους και στις αλυσίδες εφοδιασμού παγκοσμίως. Μέχρι τις 19 Ιουλίου, ο ιστότοπος του Dior στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίαζε μια δήλωση κατά της δουλείας από το 2020 η οποία συνοδευόταν από μια πιστοποίηση βιωσιμότητας που δεν ήταν πλέον έγκυρη, σύμφωνα με μια ανασκόπηση των αιτήσεων της εταιρείας που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

«Ετοιμάζουμε μια ενημερωμένη δήλωση για τη σύγχρονη δουλεία, η οποία… έχει πλέον δημοσιευτεί στον ιστότοπό μας», είπε ο Dior σε γραπτή δήλωση στις 19 Ιουλίου απαντώντας στις ερωτήσεις του Reuters σχετικά με την αποκάλυψη των κακών συνθηκών εργασίας.

Η έρευνα

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν στην Dior, όταν η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού στις 17 Ιουλίου έκανε γνωστό πως διερευνά αν η ίδια και η ιταλική ετικέτα Armani είχαν παραπλανήσει τους καταναλωτές σχετικά με τη δέσμευσή τους στην κοινωνική ευθύνη μετά από δικαστική έρευνα που αποκάλυψε πολύ άσχημες συνθήκες εργασίας σε ορισμένους Ιταλούς εργολάβους

«Η έρευνα ώθησε τον κορυφαίο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης Amundi και άλλους επενδυτές να ζητήσουν από την LVMH να λάβει πιο επιθετικά μέτρα για να παρακολουθεί τη μεταχείριση των εργαζομένων από τους προμηθευτές της», δήλωσαν οι επενδυτές αυτοί στο Reuters.

Από την πλευρά του, ο όμιλος Dior καταδίκασε τις παράνομες πρακτικές που αποκαλύφθηκαν σε ορισμένους προμηθευτές, δήλωσε ότι σταμάτησε να συνεργάζεται μαζί τους και ότι συνεργάζεται άψογα με τις Αρχές. Μάλσιτα, ο Οικονομικός Διευθυντής της LVMH, Jean-Jacques Guiony, δήλωσε σε μια κλήση με αναλυτές στις 23 Ιουλίου ότι ο όμιλος αγνοούσε την υποτιθέμενη εκμετάλλευση εργαζομένων στους προμηθευτές Dior στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι η LVMH «αποδέχθηκε την πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη και θα εντείνει τους ελέγχους στην αλυσίδα εφοδιασμού της».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην επικαιροποιημένη δήλωσή της για τη σύγχρονη δουλεία, η οποία είναι μεγαλύτερη και πιο λεπτομερής από εκείνη του 2020, η γαλλική μάρκα δήλωσε ότι η Christian Dior UK σχεδιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να ευαισθητοποιήσει τους υπαλλήλους σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν δράση αν υποπτεύονται αδικήματα. Εντούτοις, από τις 5 Αυγούστου, ο Dior δεν έχει δημοσιεύσει δηλώσεις για το 2021 και το 2022 και δεν απάντησε σε ερωτήματα του Reuters σχετικά με τις δηλώσεις που λείπουν.

Δείτε επίσης: Για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ελέγχονται Armani και Dior

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This