Πανικός στη Βηρυτό: Ισραηλινά μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου – Απειλές από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

«Καλά κάνει και φοβάται το Ισραήλ» απαντάει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Must Read

Τον πανικό έσπειραν σήμερα στους κατοίκους της Βηρυτού ισραηλινά μαχητικά που πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από την πόλη και έσπασαν το φράγμα του ήχου, σε μια επίδειξη ισχύος, την ώρα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, είναι έκρυθμη.

Οι υπερπτήσεις συνέβησαν λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, για το μνημόσυνο στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της λιβανικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα ισραηλινά μαχητικά ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Οι κρότοι ήταν οι πιο εκκωφαντικοί που έχουν ακουστεί στη Βηρυτό τα τελευταία χρόνια, τόνισαν ορισμένοι.

Ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να σπάσουν τα τζάμια από τους ισχυρούς κρότους. Άλλοι στέκονταν στα μπαλκόνια τους για να δουν τα αεροπλάνα να πετούν από πάνω.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε ανθρώπους που κάθονταν σε μια καφετέρια στη συνοικία Μπαντάρο της πρωτεύουσας να διασκορπίζονται, καθώς ο ήχος αντηχούσε σε ολόκληρη την πόλη.

Νασράλα: «Το Ιράν είναι υποχρεωμένο να προβεί σε αντίποινα»

Στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μέλη και υποστηρικτές της λιβανικής ένοπλης ομάδας είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν μια ομιλία μέσω βίντεο του Νασράλα. Με την έναρξη της ομιλίας του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι υπερπτήσεις είχαν στόχο να προκαλέσουν όσους συγκεντρώθηκαν για το μνημόσυνο.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η λιβανέζικη φιλοϊρανική οργάνωση και το Ιράν είναι «υποχρεωμένοι να προβούν σε αντίποινα» κατά του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες», μετά τις δολοφονίες του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και ενός ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου της Χεζμπολάχ.

Σε ομιλία του ο Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει «μόνη της ή στο πλαίσιο μιας εναίας απάντησης ολόκληρου του άξονα» της αντίστασης, υπό την ηγεσία της Τεχεράνης και η οποία συγκεντρώνει τους συμμάχους της στην περιοχή.

Η απάντηση της Χεζμπολάχ στις ισραηλινές επιθέσεις θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική, συνέχισε ο Νασράλα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε σχόλιο μέχρι στιγμής για τις πτήσεις αυτές.

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drone

Νωρίτερα σήμερα η λιβανέζικη οργάνωση ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με drone και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα στα πολυαναμενόμενα αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ υψηλόβαθμου διοικητή της την περασμένη εβδομάδα.

Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι εκτόξευσε σειρά drones κατά δύο στρατιωτικών στόχων κοντά στην πόλη Άκρε στο βόρειο Ισραήλ και ότι επιτέθηκε σε όχημα του ισραηλινού στρατού σε άλλη τοποθεσία. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρά εχθρικών drone εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο και ένα εξ αυτών αναχαιτίστηκε. Ισραηλινοί ιατρικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στα νότια της παραλιακής πόλης Ναχαρίγια, με έναν να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε εικόνες που μετέδωσε το Reuters φαίνεται να έχει σχηματιστεί κρατήρας κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό οδικό άξονα έξω από την πόλη. Σε ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από την Άκρε, αλλά αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένος συναγερμός. Δήλωσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να απαντήσει στη δολοφονία του Σουκρ, η οποία συνέβη λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, σε μια επιχείρηση που αποδόθηκε στο Ισραήλ από τους εχθρούς του. Το εβραϊκό κράτος δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για την δολοφονία Χανίγια. Πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε στο Reuters ότι «η απάντηση στη δολοφονία του διοικητή Φουάντ Σουκρ δεν έχει έρθει ακόμα».

Νωρίτερα σήμερα, έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε σπίτι στην πόλη Μαϊφαντούν του Λιβάνου, σε απόσταση σχεδόν 30 χλμ βόρεια των συνόρων, όπως δήλωσαν διασώστες και πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Σαν να σπάνε το φράγμα του ήχου πάνω από την Αθήνα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία σε Συρία, Λίβανο, Ιράν, Αίγυπτο, αυτά τα φασιστοειδή χωρίς να τους σταματάει κανείς. Και δηλώνουν πως το να πεθάνουν 2.000.000 άμαχοι από ασιτία εξαιτίας τους είναι ηθικό. Από εκεί καταλαβαίνεις την ηθική τους και το κατώτατο επίπεδο του πολιτισμού τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This