Χαμάς: Ο σκληροπυρηνικός Γιαχία Σινουάρ στην ηγεσία της παλαιστινιακής οργάνωσης

Must Read

Την ανάδειξη του Γιαχία Σινουάρ σε επικεφαλής της, ανακοίνωσε επίσημα η Χαμάς, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη από τους Ισραηλινούς.

Νωρίτερα σήμερα, το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει πως τα ηνία του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος είχε αναλάβει προσωρινά ο Μοχάμαντ Ισμαήλ Νταρουίς. Ωστόσο, η Χαμάς προχώρησε άμεσα στην ανάδειξη του νέου επικεφαλής της πολιτικής της πτέρυγας.

Ο σκληροπυρηνικός Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2017 είχε εκλεγεί επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, πέρασε 23 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές, προτού απελευθερωθεί το 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων. Γεννήθηκε στην πολύπαθη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Γάζας, και εντάχθηκε στη Χαμάς από την ίδρυσή της το 1987, χρονιά της πρώτης Ιντιφάντα (εξέγερση).

Πρώην διοικητής των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, και θεωρούμενος ως ο «εγκέφαλος» της αιματηρής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, καταζητείται από το Ισραήλ και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ΗΠΑ με τους «διεθνείς τρομοκράτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This