Βρετανία: Σε ύψιστη επιφυλακή οι αρχές – Συνεχίζονται τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία των κοριτσιών

Φόβος για νέο κύκλο επεισοδίων

Must Read

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Βρετανία καθώς το κλίμα ανεξέλεγκτης βίας που έχει ξεσπάσει εδώ και μία εβδομάδα, δεν λέει να κοπάσει, με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός για νέα επεισόδια και ταραχές.

Η Βρετανία «βράζει» μετά τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ από 18χρονο με καταγωγή από τη Σομαλία και οι διαδηλώσεις κατά της μετανάστευσης είναι πολυπληθείς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή έπειτα από δεκάδες προσκλήσεις σε συγκεντρώσεις μπροστά σε κέντρα υποδοχής ή δικηγορικά γραφεία που προσφέρουν νομική βοήθεια στους μετανάστες ή τους αιτούντες άσυλο.

Περίπου 400 συλλήψεις έχουν γίνει από την έναρξη των ταραχών και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά εκατό ατόμων, ενώ αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο διώξεων για τρομοκρατική δράση.

Νεαρός 18 ετών καταδικάσθηκε χθες στο Μάντσεστερ σε φυλάκιση δύο μηνών διότι έσπασε το τζάμι περιπολικού στην πόλη Μπόλτον την Κυριακή. Σύμφωνα με το πρακτορείο PA είναι ο πρώτος που φυλακίσθηκε από το ξέσπασμα του κύματος βίας.

Μετά την ολοκλήρωση και νέας συνεδρίασης της επιτροπής Cobra για την διαχείριση της κρίσης χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας της Αγγλίας και της Ουαλίας, δήλωσε ότι αναμένει την επιβολή «βαρειών» ποινών κατά των ταραξιών και διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια του πληθυσμού.

Ηδη από χθες, η αστυνομία του Λονδίνου προειδοποίησε ότι διαθέτει «όλες τις εξουσίες, τις τακτικές και τα εργαλεία για να εμποδίσει νέες σκηνές ταραχών». Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας «στρατός» εφέδρων που αριθμεί 6.000 ειδικευμένους στην διατήρηση της τάξης αστυνομικών θα συγκροτηθεί αυτήν την εβδομάδα και ότι 567 θέσεις στις φυλακές είναι διαθέσιμες για τους καταδικασμένους ταραξίες.

Πολίτες διαμαρτύρονται κατά της αστυνομίας την οποία επικρίνουν ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και σταθμά δείχνοντας μεγαλύτερη επιείκεια προς τις μειονότητες.

Από πλευράς του ο Κιρ Στάρμερ απάντησε στις καταγγελίες αυτές κάνοντας λόγο για «μη πρόβλημα» και επέμεινε ότι η βρετανική αστυνομία ενεργεί «χωρίς φόβο και μεροληψία». Χθες το βράδυ ο βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις του Ιλον Μασκ που μεταξύ άλλων είπε ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος» εξαιτίας της μετανάστευσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όλες οι συλλήψεις αφορούν γηγενείς για ασήμαντα παραπτώματα.
    Την ίδια ώρα βλέπουμε τα βίντεο με ισλαμιστές με ματσετες και την αστυνομία να τους λέει πως είμαστε εδώ για να σας προστατεύσουμε.(Ευτυχώς υπάρχει και το Χ που δεν τα κατεβάζει όπως το Facebook)
    Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν στραφεί καθαρά πλέον κατά των γηγενών.
    Θέλουν να διαλύσουν τα έθνη κράτη και να κάνουν μέσω της διάσπασης των κοινωνιών αδύνατη την αντίδραση στα πλάνα της ελίτ που χτυπά παντού
    Υγεία,παιδεία,κοινωνικές παροχές, ιστορία,ασφάλεια και κυρίως ελευθερία.
    Ο Σβαμπ και οι δικοί του προχωρούν.
    Αντισταθείτε

  2. Προτεραιότητα ἡ ἀσφάλεια τοῦ πληθυσμοῦ… τοῦ μουσουλμανικοῦ φυσικά. Οἱ χριστιανοί εἶναι ὑποχρεωμένοι νά σφάζονται χωρίς νά διαμαρτύρονται, ἀλλοιῶς χαρακτηρίζονται φασίστες καί ἀκροδεξιοί πού σπέρνουν τό μίσος ἐνῷ οἱ μουσουλμάνοι τώρα φοβοῦνται οἱ καημένοι…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This