Αναμένεται χτύπημα από το Ιράν το επόμενο 48ωρο – «Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε επίθεση» λέει ο Νετανιάχου

Must Read

Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένεται το «χτύπημα» του Ιράν στο Ισραήλ ως αντίποινα για την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, με φόντο το χθεσινό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Arabiya, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η επίθεση της Τεχεράνης στο Τελ Αβίβ  θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή και ότι η καθυστέρηση στην επίθεση για την οποία είχαν εκτιμήσει ότι θα γίνει νωρίτερα, πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αμερικανικές δυνάμεις που ενδέχεται να προκαλούν προβληματισμό στο Ιράν.




Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ ανέφερε στην Washington Post: «Το Ιράν κατανοεί σαφώς ότι οι ΗΠΑ είναι ακλόνητες όσον αφορά στην προστασία των συμφερόντων μας, των εταίρων μας και των ανθρώπων μας στην περιοχή. Έχουμε μετακινήσει σημαντικές στρατιωτικές μονάδες για να τονίσουμε τη θέση μας αυτή».

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν «ήρεμοι» και διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ είναι απόλυτα προετοιμασμένο: «Συνεχίζουμε προς τη νίκη. Γνωρίζω ότι οι Ισραηλινοί πολίτες είναι σε επιφυλακή, και σας ζητώ ένα πράγμα: Μείνετε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Είμαστε προετοιμασμένοι τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση, χτυπάμε τους εχθρούς μας και είμαστε επίσης αποφασισμένοι να αμυνθούμε» δήλωσε κατά τη διαρκεια της επίσκεψής του στη βάση στρατολόγησης του στρατού Tel Hashomer.




«Την κατάλληλη στιγμή η απάντηση του Ιράν»

Η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη θα γίνει «την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη μορφή», τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγκερί Κάνι σε ανακοίνωσή του σήμερα.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι η δολοφονία Χανίγια δεν θα είχε γίνει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Παράλληλα είπε ότι η Τεχεράνη δεν έχει άλλη επιλογή από το κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα μπροστά στις ισραηλινές παραβιάσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το Ιράν έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση στην περιοχή.

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλή απέναντι στην επιθετικότητα, δηλώνει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν

Το Ιράν δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλό απέναντι στην επιθετικότητα κατά των συμφερόντων και της ασφάλειάς του, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οργή στον Λευκό Οίκο για την παραδοχή του Ισραήλ

Οργισμένες αντιδράσεις στον Λευκό Οίκο έχει προκαλέσει σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post το γεγονός ότι το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι οργάνωσε την εξόντωση του Χανίγια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ένταση.




«Πώς μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις όταν η μια πλευρά σκοτώνει τον διαπραγματευτή της άλλης», σχολίαζαν εξοργισμένοι και απογοητευμένοι εκπρόσωποι από το Κατάρ και την Αίγυπτο, των δύο χωρών που μαζί με τις ΗΠΑ έχουν λάβει ρόλο μεσολαβητή στις συζητήσεις.

«Δεν πρέπει να υπάρξει ουδεμία κλιμάκωση από οποιονδήποτε που θα οδηγούσε σε ένοπλη σύρραξη. Διεξάγουμε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες, από κοινού με συμμάχους και εταίρους μας», για να αποφευχθεί αυτό και «διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ισραήλ» δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν και τόνισε:  «Η δέσμευσή μας στην ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη, θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε το Ισραήλ έναντι επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων ή των υποστηρικτών τους, όπως θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα στρατεύματά μας».

Δείτε επίσης:

Το Ισραήλ έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This