Χάος στους αιθέρες: Το Ισραήλ βρίσκει αποκούμπι σε Ελλάδα και Κύπρο

Τρεις ισραηλινοί αερομεταφορείς αυξάνουν τις πτήσεις προς Λάρνακα και Αθήνα – Συνεχίζεται το μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων προς το Ισραήλ από διεθνείς αερομεταφορείς

Must Read

Τρεις από τις αεροπορικές εταιρείες του Ισραήλ αύξησαν τη συχνότητα των πτήσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, καθώς πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς το Ισραήλ εξαιτίας της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως αναφέρει το airwaysmag.com, η El Al Israeli Airlines και δύο τοπικοί αερομεταφορείς έχουν προσθέσει πτήσεις σε προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Κύπρος για να βοηθήσουν τους Ισραηλινούς που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους.

φωτογραφία: https://www.facebook.com/ELALAirlinesIL

Η ιδιωτική Arkia και η θυγατρική της El Al, Sun d’Or έχουν αυξήσει τις πτήσεις τους προς Λάρνακα και προς Αθήνα για να βοηθήσουν τους επιβάτες να φτάσουν στο Ισραήλ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ, λόγω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή και της απειλής πολέμου με το Ιράν.

Όπως αναφέρουν τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, περίπου 150.000 Ισραηλινοί είναι εγκλωβισμένοι εκτός Ισραήλ, λόγω των τελευταίων αναστολών πτήσεων.

Η El Al είπε ότι οι πρόσφατες προσπάθειές της να μεταφέρει τους Ισραηλινούς πίσω στην πατρίδα τους, περιελάμβαναν πρόσθετες πτήσεις και χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών σε υπάρχουσες διαδρομές, για να αυξήσει τον αριθμό των θέσεων από και προς το Ισραήλ.

«Η El Al καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κοινού για να κρατήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο μεταξύ του Ισραήλ και του κόσμου και να βοηθήσει τους Ισραηλινούς που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό μετά την ακύρωση πτήσεων από ξένες εταιρείες», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία στους Times of Israel.

Διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν δρομολόγια

Ο Όμιλος Lufthansa, ο οποίος ενσωματώνει τις Austrian Airlines, Brussels, Eurowings και Swiss, ακύρωσε την περασμένη  Δευτέρα πτήσεις προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Τεχεράνη έως τις 12-13 Αυγούστου.

Η Delta Air Lines έχει παρατείνει την αναστολή του δρομολογίου της στο Τελ Αβίβ μέχρι το τέλος του μήνα και η United Airlines ανέστειλε τη διαδρομή μέχρι νεωτέρας. Η ολλανδική KLM Airline έχει ανακοινώσει αναστολή όλων των πτήσεων προς το Ισραήλ έως τις 26 Οκτωβρίου.

H κρατική ITA Airways της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι παρατείνει την αναστολή των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 10 Αυγούστου, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος της.

Η Ryanair και η Easyjet είναι οι πιο πρόσφατες εταιρείες χαμηλού κόστους που επεκτείνουν την ακύρωση πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ. Η Easyjet μάλιστα ανέστειλε τις υπηρεσίες της έως τις 29 Μαρτίου 2025.

Οι αεροπορικές εταιρείες που συνεχίζουν να πετούν προς το Τελ Αβίβ περιλαμβάνουν τις Blue Bird Airways (ελληνική εταιρεία), Air France και British Airways.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This