Στρατηγική κίνηση από το Ιράν την ώρα που όλοι περιμένουν το χτύπημα στο Ισραήλ!

Το Ιράν θα σταθεί ενάντια «σε κάθε απειλή και αλαζονική κυριαρχία και θα δώσει μια συντριπτική απάντηση σε τέτοιες απειλές»

Must Read

Ενώ ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται, καθώς όλο και παρατείνεται η αναμονή για το πλήγμα κατά του Ισραήλ που όλοι περιμένουν από το Ιράν, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει αμυντική συνεργασία με τη Λευκορωσία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο διοικητής της αεράμυνας του Στρατού Ξηράς της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRIADF) Αλιρέζα Σαμπαχιφάρντ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναπτύξει αμυντικές και στρατιωτικές σχέσεις με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.

Ο Ιρανός διοικητής έκανε τη δήλωση αυτή σε συνάντηση με τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας της Λευκορωσίας, Υποστράτηγο Αντρέι Λουκιανόβιτς στην Τεχεράνη.

Το Ιράν θεωρεί ότι η Λευκορωσία έχει μια ιδιαίτερη στρατηγική θέση και αποτελεί ισχυρό εμπόδιο για την επέκταση του ΝΑΤΟ, έχοντας εκφράσει την αντίθεσή του στην επέκταση της Συμμαχίας.

Ο Σαμπαχιφάρντ αναφέρθηκε στη στρατηγική της «παγκόσμιας αλαζονείας» που επιδιώκει «να κυριαρχήσει σε άλλες χώρες», σημειώνοντας ότι «η νεοαποικιοκρατία δεν μπόρεσε να επιτύχει τους στόχους της στην περιοχή, επειδή οι περισσότερες περιφερειακές χώρες αντιτάχθηκαν έντονα σε αυτήν την αλαζονική προσέγγιση» και ότι ο κόσμος «έχει στραφεί προς την πολυπολικότητα με την εμφάνιση νέων δυνάμεων».

Υπενθυμίζοντας μια δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεΐ ότι «το Ισλαμικό Ιράν δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε καμία χώρα», ο Ιρανός αξιωματικός είπε ότι αν και η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν επιδιώκει να κυριαρχήσει και να επιτεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα», θα σταθεί ενάντια «σε κάθε απειλή και αλαζονική κυριαρχία και θα δώσει μια συντριπτική απάντηση σε τέτοιες απειλές».

Σαμπαχιφάρντ και Λουκιάνοβιτς – πηγή φωτογραφίας: https://en.irna.ir/

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This