Αυστρία: Αυτός είναι ο 19χρονος τζιχαντιστής που θα σκορπούσε τον θάνατο σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Στη δημοσιότητα και φωτογραφία του 17χρονου συνεργού του - Είχε πιάσει δουλειά σε εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στο στάδιο που θα γινόταν η συναυλία!

Must Read

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 19χρονου τζιχαντιστή ο οποίος συνελήφθη καθώς σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Αυστρίας.

Πρόκειται για τον 19χρονο Μπεράν Α. (Beran A.) ο οποίος μένει στην πόλη και έχει καταγωγή από τα Σκόπια.

Τα στελέχη της αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 17χρονο, τον Λούκα Κ.,όπως κατονομάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο οποίος έχει καταγωγή από την Τουρκία και την Κροατία. Οι νεαροί θα σκορπούσαν τον θάνατο χρησιμοποιώντας μαχαίρια ή αυτοσχέδια εκρηκτικά. Ο 17χρονος είχε πιάσει δουλειά σε εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στο στάδιο που θα γινόταν η συναυλία. Στο φως ήρθε και η δική του φωτογραφία.

Σκοπός τους, όπως ομολόγησαν, ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

Η αστυνομία ανέκρινε επίσης έναν 15χρονο ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τους δύο υπόπτους. Δεν αναζητείται άλλος ύποπτος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Οι τρεις συναυλίες της ποπ σταρ στη Βιέννη χθες, σήμερα και αύριο,Σάββατο ακυρώθηκαν. Η περιοδεία της, πάντως, συνεχίζεται κανονικά και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο χώρος που θα γίνονταν οι συναυλίες

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν μίλησε στο SkyNews και είπε ότι σκοπεύει να καλωσορίσει ο ίδιος την σταρ στην πόλη του στις 15 Αυγούστου.

«Έχουμε τεράστια εμπειρία στην αστυνόμευση αυτών των γεγονότων. Ποτέ δεν εφησυχάζουμε, πήραμε πολλά μαθήματα μετά τη φρικτή επίθεση στο Manchester Arena (σ.σ σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε, το 2017, σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι). Η αστυνομία συνεργάζεται στενά, όχι μόνο με το Δημαρχείο και τα συμβούλια, αλλά και με εκείνους που φιλοξενούν συναυλίες, όπως η συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ που θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Είμαι βέβαιος ότι η Βιέννη έχει τους δικούς της λόγους για να αποφασίσει να ακυρώσει τις συναυλίες της. Εμείς θα συνεχίσουμε, συνεργαζόμενοι στενά με την αστυνομία και διασφαλίζοντας ότι οι συναυλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια στο Λονδίνο», ανέφερε.

(πηγή φωτογραφιών: www.heute.at)

Δείτε επίσης:

Οι τζιχαντιστές θα σκορπούσαν τον θάνατο με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά στη Βιέννη – Στρατολογούν εφήβους μέσω διαδικτύου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This