To BBC ζητά πίσω μισθούς από ακριβοπληρωμένο παρουσιαστή του που κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία!

Must Read

Να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε μετά τη σύλληψή του για σεξουαλικά εγκλήματα τον Νοέμβριο, ζητά το BBC από τον πρώην κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του δικτύου, Χιου Έντουαρντς, καθώς ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του.

Ο Έντουαρντς, ο οποίος δήλωσε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του για παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με το BBC δεν ήταν ειλικρινής απέναντί τους, ενώ, εξ αιτίας του, το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο επικρίθηκε σφοδρά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το σκάνδαλο, το οποίο είχε γίνει -φυσικά- πρωτοσέλιδο στις βρετανικές εφημερίδες.

«Ο Έντουαρντς ομολόγησε την ενοχή του για ένα φρικτό έγκλημα», ανακοίνωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού δικτύου, προσθέτοντας πως «αν ήταν ειλικρινής όταν ρωτήθηκε από το BBC σχετικά με τη σύλληψή του, δεν θα συνεχίζαμε ποτέ να τον πληρώνουμε με δημόσιο χρήμα. Ξεκάθαρα υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στο BBC και μας οδήγησε σε ανυποληψία». Το BBC είχε ανακοινώσει τότε πως είχε γνώση της σύλληψης του Έντουαρντς, αλλά αγνοούσε τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετώπιζε.

Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο 62χρονος Έντουαρντς, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος του BBC και αποτελούσε μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα, γνωστή σε κάθε Βρετανό. Ο ετήσιος μισθός του ανερχόταν σε 479.999 λίρες Αγγλίας (560.251 ευρώ).

Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αφού κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε έναν 17χρονο, για να του δώσει γυμνές φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε, πάσχοντας από κατάθλιψη. Αρχικά, η αστυνομία είχε τονίσει ότι δεν είχε βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα. Όμως ο παρουσιαστής δεν επέστρεψε ποτέ στον «αέρα».

Το διοικητικό συμβούλιο του BBC, το οποίο χρηματοδοτείται από ανταποδοτικό τέλος των Βρετανών, ανακοίνωσε ότι εξουσιοδότησε τη διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου να ζητήσει την επιστροφή του μισθού που είχε καταβληθεί στον Έντουαρντ από τη στιγμή της σύλληψής του και την παραίτησή του, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 200.000 λίρες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This