«Βόμβα» από Βούτσιτς: Έμαθε από τη Ρωσία ότι ετοιμάζεται πραξικόπημα στη Σερβία με την υποστήριξη φιλοδυτικών!

«Όσοι ονειρεύονται να πετύχουν κάτι με τη βία, θα αποτύχουν. Η Σερβία προχωρά διαρκώς μπροστά και δεν μπορούν, δεν θα τη σταματήσουν», το μήνυμα του Σέρβου Προέδρου

Must Read

Στη Σερβία προετοιμάζεται πραξικόπημα με την υποστήριξη φιλοδυτικών δυνάμεων, είπε ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος σημείωσε ότι έλαβε σχετικές πληροφορίες από τη Ρωσία.

Όπως σημειώνει και το Sputniκ, από την κυβέρνηση της Σερβίας λέγεται ότι οι ανώτατοι εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης έλαβαν πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την προετοιμασία μαζικών ταραχών και απόπειρας πραξικοπήματος.

«Σήμερα, λάβαμε επίσημες πληροφορίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε επισήμως ο Σέρβος Πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

Και συνέχισε στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς όλους:

«Οι πληροφορίες παρασχέθηκαν μέσω επίσημων διαύλων και εργαζόμαστε για να τις διευθετήσουμε. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Επιπλέον, άτομα της σερβικής κυβέρνησης και άλλων υπηρεσιών που ειδικεύονται σε αυτά τα πράγματα κάνουν τη δουλειά τους. Όσοι ονειρεύονται να πετύχουν κάτι με τη βία, θα αποτύχουν. Η Σερβία προχωρά διαρκώς μπροστά και δεν μπορούν, δεν θα τη σταματήσουν. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να την σταματήσουν ξανά. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλους και ο λαός μας δεν έχει τίποτα να ανησυχεί».

Σύμφωνα με το ρωσικό TASS, η εφημερίδα Vecernje Novosti ανέφερε ότι μέλη της αντιπολίτευσης της Σερβίας ήταν έτοιμα να επωφεληθούν από τις φιλοδυτικές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι που είχαν προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου, για να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο, να εξουδετερώσουν τον αρχηγό του κράτους και να ξεκινήσουν το ίδιο σενάριο όπως στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η αξιολόγηση της κατάστασης στη Σερβία δείχνει ότι «κακόβουλες δυνάμεις έχουν ξαναρχίσει τις προσπάθειες να σπείρουν αστάθεια».

Στις 19 Ιουλίου, η Σερβία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για στρατηγική εταιρική σχέση στον τομέα των πρώτων υλών, το οποίο ζητούσε περιβαλλοντικά καθαρή παραγωγή λιθίου στη Σερβία.

Η σερβική αντιπολίτευση είναι σθεναρά αντίθετη στην πιθανή εξόρυξη λιθίου, λέγοντας ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και να βλάψει το περιβάλλον και κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

«Η Σερβία είναι τα πάντα για μένα, ζω για τη Σερβία»

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς λίγες ώρες πριν «σκάσουν» οι πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα στη Σερβία, είχε αναρτήσει στον επίσημο λογαριασμό του στο YouTube ένα βίντεο, στην περιγραφή του οποίου έγραφε:

«Η Σερβία είναι τα πάντα για μένα, ζω για τη Σερβία! Και είμαι ο πιο περήφανος πρόεδρος στον κόσμο, γιατί είμαι ο πρόεδρος της Σερβίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This