Στη διάθεση των BRICS τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο αρκεί να πουν «ναι» στη Βενεζουέλα

Must Read

Η Βενεζουέλα θα ήταν μια μεγάλη προσθήκη στους BRICS επειδή διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, Χοακίν Πέρες Αγεσταράν.

Να θυμίσουμε ότι στους BRICS ανήκουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική ως ιδρυτικά μέλη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικονομική συμμαχία είναι σίγουρα έτοιμη να υποδεχθεί νέες χώρες στο μπλοκ φέτος.

«Πιστεύουμε ότι η Βενεζουέλα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα BRICS, έχουμε τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο που θα προστεθούν επίσης στο καλάθι των προϊόντων που θα μπορούν να προσφέρουν συνολικά οι BRICS», δήλωσε ο Αγεσταράν στο Sputnik.

Η Βενεζουέλα ελπίζει ότι η απόφαση για την ένταξή της στους BRICS θα ανακοινωθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας στη ρωσική πόλη Καζάν, στις 22-24 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Βενεζουελανός αξιωματούχος.

«Ελπίζω ότι στο Καζάν κατά την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα με θετικό τρόπο. Θα είναι πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη στη Βενεζουέλα», είπε σχετικά ο Πέρες Αγεσταράν και πρόσθεσε:

«Αλλά αν όχι, είμαστε ακόμα εκεί με την προσφορά μας και τη δέσμευσή μας να γίνουμε ενεργός παίκτης σε αυτόν τον νέο κόσμο».

Η συμμαχία BRICS ηγείται της νέας σύνθεσης του πολυπολικού κόσμου και η Βενεζουέλα επιθυμεί να συμβάλει σε αυτήν, επεσήμανε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι BRICS βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του νέου πολυπολικού κόσμου που έχει αναδυθεί και η Βενεζουέλα θέλει να συμβάλει στην εδραίωση αυτού του νέου κόσμου», σχολίασε.

Η Βενεζουέλα θα ήθελε να εφαρμόσει μια ζώνη χωρίς κυρώσεις μεταξύ των συμμάχων μελών για να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών, δήλωσε επίσης ο Χοακίν Περέζ Αγεσταράν:

«Έχουμε αυτή την ιδέα να έχουμε ένα είδος ζώνης χωρίς κυρώσεις, το οποίο είναι πιο ρεαλιστικό, προσανατολισμένο στη δράση πέρα ​​από αυτά τα μαθήματα στον ΟΗΕ, αλλά [με στόχο] να έχουμε ένα αποτέλεσμα στην καθημερινή βάση των πολιτών μας».

Η ζώνη αυτή στοχεύει να επιτρέψει τις συναλλαγές μεταξύ συμμάχων, χωρίς να περιορίζεται από τον αντίκτυπο των κυρώσεων και συζητείται μεταξύ της Ομάδας των Φίλων σε πολιτικό επίπεδο αλλά και χωριστά, περισσότερο στην πλευρά που είναι προσανατολισμένη στη δράση, όπως εξήγησε ο Αγεσταράν.

Η Ομάδα Φίλων για την Υπεράσπιση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ιδρύθηκε στις 6 Ιουλίου 2021 στη Νέα Υόρκη.

Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 18 κράτη μέλη:

Αλγερία, Λευκορωσία, Βολιβία, Κίνα, Κούβα, Βόρεια Κορέα, Ερυθραία, Ιράν, Λάος, Νικαράγουα, Ρωσία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Συρία, Βενεζουέλα, Ισημερινή Γουινέα, Ζιμπάμπουε, Μάλι και το κράτος της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This