Διεθνής κατακραυγή για τον βομβαρδισμό σχολείου στην Γάζα – Η αντίδραση του Ιράν

«Το Ισραήλ διαπράττει μια γενοκτονία Παλαιστινίων» αναφέρει το Ισραήλ

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις και παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει το νέο πλήγμα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Ο IDF βομβάρδισε σχολείο με τις τελευταίες αναφορές να δίνουν 93 νεκρούς αμάχους.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε «τρομοκρατημένος» από την επίθεση, όπως και η ηγεσία της Βρετανίας.




 

Το Κατάρ εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ζητά «την αποστολή ανεξαρτήτων ερευνητών του ΟΗΕ, προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για την συνεχή στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σχολείων και καταφυγίων για τους εκτοπισμένους».

ΟΗΕ: «Το Ισραήλ διαπράττει μια γενοκτονία Παλαιστινίων»

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Ιταλίδα Φραντσέσκα Αλμπανέζε, κατηγόρησε το Ισραήλ για «γενοκτονία» Παλαιστινίων:

«Το Ισραήλ διαπράττει μία γενοκτονία Παλαιστινίων, μία συνοικία την φορά, ένα νοσοκομείο την φορά, ένα σχολείο, ένας καταυλισμός προσφύγων, μια ζώνη ασφαλείας. Το Ισραήλ διεξάγει τέτοια πλήγματα εναντίον των Παλαιστινίων χρησιμοποιώντας αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα. Ας μας συγχωρήσουν οι Παλαιστίνιοι για τη συλλογική ανικανότητά μας να τους προστατεύσουμε, σεβόμενοι την πιο στοιχειώδη έννοια του διεθνούς δικαίου» τόνισε.




 

Ιράν: «Ταυτόχρονη γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Το Ιράν καταδίκασε το νέο «έγκλημα πολέμου» που διέπραξαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις καλώντας την διεθνή κοινότητα να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό.

«Αυτή η επίθεση «απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ δεν σέβεται κανέναν κανόνα και κανονισμό του διεθνούς δικαίου ούτε τις ηθικές και ανθρωπιστικές Αρχές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανανί.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This