Τουρκία: Περιστατικό απάτης σε βάρος ελληνικής επιχείρησης

Σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Must Read

Oσμή σκανδάλου ανοιχτά του Βοσπόρου… Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, ενημέρωσε εκτάκτως ότι έχει περιέλθει σε γνώση του, κατόπιν καταγγελίας, σοβαρό περιστατικό εξαπάτησης Ελληνικής εταιρείας από Τούρκο υπήκοο, ιρανικής καταγωγής, ονόματι Ali Hacizade.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Hacizade: Προσέγγισε την Ελληνική εταιρεία, κατόπιν συστάσεως τρίτου προσώπου στην Ελλάδα, ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διευθυντής Τουρκικής εταιρείας με την επωνυμία «NILSAN ENERJI SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI». Επίσης, ανέλαβε να εκτελέσει παραγγελίες σημαντικής αξίας, εισέπραξε προκαταβολικά το σύνολο του ποσού και δεν παρέδωσε, παρά μικρό μέρος των εμπορευμάτων. Kαι ο σάλος δεν άργησε να ξεσπάσει.

Η ελληνική εταιρεία έχει καταθέσει, εξάλλου, ενώπιον των τουρκικών δικαστηρίων, αγωγή κατά της NILSAN ENERJI για την επιστροφή των χρημάτων. Ωστόσο, η τουρκική εταιρεία, μετά από έλεγχο που διενήργησε το Γραφείο ΟΕΥ στο Μητρώο εταιρειών του Επιμελητηρίου της Πόλης, εμφανίζεται να έχει διακόψει την λειτουργία της. Συνεπώς, μετά από μήνυση που υπέβαλε η Ελληνική εταιρεία, εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα για ποινικές ευθύνες του προσώπου σε σχέση με την υπόθεση.

Το γραφείο ΟΕΥ, όπως δημοσιοποιήθηκε, εφιστά την προσοχή, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών εταιρειών από το συγκεκριμένο πρόσωπο, υπό την ίδια ή τυχόν άλλη εταιρεία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν γνωστοποιηθεί πολλά ανάλογα περιστατικά εμπορικών διαφορών, σε τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσει και εισπράξει χρηματικά ποσά, έναντι παραγγελιών από ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες κι επιπλέον καθυστερούν ή δεν εκτελούν την αποστολή των εμπορευμάτων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This