Ναυάγησε η τριμερής – Ο Τατάρ «άδειασε» τον Χριστοδουλίδη

Εκτεθειμένη η Λευκωσία 

Must Read

O κατοχικός ηγέτης στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, έκλεισε με πάταγο την πόρτα στην πιθανότητα επανέναρξης σύντομα της διαδικασίας διαλόγου για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, καθώς, όπως επίσημα δήλωσε μέσω της εφημερίδας «Yeni Düzen» (Νέα Τάξη), δεν έχει τέτοια πληροφόρηση!

Ο Τατάρ πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθεια του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος, κατά τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη, είχε απευθύνει προ ολίγων ημερών «πρόσκληση» στους δύο ηγέτες της Κύπρου (Χριστοδουλίδη, Τατάρ) να συναντηθούν στις 13 Αυγούστου (χθες), στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, προκειμένου να καταστρώσουν έναν «οδικό χάρτη» για επανέναρξη του διαλόγου, ώστε τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να δρομολογηθούν το πλάνο και οι βάσεις του διαλόγου.

Η συνάντηση αποκλήθηκε «τριμερής» (Χριστοδουλίδης, Τατάρ, Γκουτέρες), με τον κατοχικό ηγέτη να μην εκδηλώνει αρχικά κανένα ενδιαφέρον για συνάντηση, προφανώς με οδηγίες της Άγκυρας.

Μπροστά σε αυτή την προοπτική, ο Κύπριος Πρόεδρος Χριστοδουλίδης άλλαξε την ορολογία των προθέσεων του γ.γ. του ΟΗΕ. Σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις προ ημερών είπε ότι απλώς «βολιδοσκοπήθηκε» από τον Γκουτέρες για συνάντηση.

Ο Τατάρ παρέμεινε αδιάλλακτος ως προς την προοπτική κάποιας συνάντησης, «αδειάζοντας» τελικά τη Λευκωσία και τον Ν. Χριστοδουλίδη κατά τον χειρότερο τρόπο. Η περίφημη «τριμερής» της Νέας Υόρκης δεν έγινε ποτέ

Εκτεθειμένη η Λευκωσία 

Στην αντιπολιτευόμενη «Yeni Düzen» ο Τατάρ ανέφερε ότι «δεν έχει πληροφόρηση πως σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά». Σε σχετικές ερωτήσεις απάντησε αορίστως ότι «υπάρχουν κάποιες ειδήσεις ότι θα γίνει μια τριμερής συνάντηση (κάποτε), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ατζέντα».

Πρόσθεσε ότι συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ θα έχει τον Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, «αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τριμερή συνάντηση». Ο κατοχικός ηγέτης υπονόησε ότι θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις Γκουτέρες – Τατάρ και Γκουτέρες – Χριστοδουλίδη, αλλά όχι τριμερής.

Με την εξέλιξη αυτή, η Λευκωσία για μία ακόμα φορά εκτίθεται μπροστά στον άκαμπτο Τουρκοκύπριο ηγέτη, που δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα πίσω από τη θέση για δύο κράτη στην Κύπρο.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This