Ουκρανία Vs Ρωσία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιφέρεια Μπέλγκοροντ – Σωρεία καταρρίψεων ουκρανικών drones

Οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί έχουν αποδιοργανώσει τη ρωσική άμυνα στο Κουρσκ - Η ρωσική αεράμυνα όμως αποκρούει επιτυχώς τις επιθέσεις με drones κατά άλλων περιφερειών

Must Read

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ της Ρωσίας στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, κήρυξε περιφερειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατηγορώντας την Ουκρανία για ανηλεείς βομβαρδισμούς.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Μπέλγκοροντ συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη», είπε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ σε βίντεο που δημοσίευσε στο Telegram:

«Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταστρέψει σπίτια και έχουν σκοτώσει και τραυματίσει πολίτες», πρόσθεσε.

«Ως εκ τούτου, λαμβάνουμε μια απόφαση, ξεκινώντας από σήμερα, να κηρύξουμε μια περιφερειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την περιοχή του Μπέλγκοροντ… με μια επακόλουθη έκκληση προς την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Η ανακοίνωση του Γκλάντκοφ έρχεται καθώς η Ρωσία μάχεται για να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις στο γειτονικό Κουρσκ, αφού χιλιάδες στρατιώτες εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση στο έδαφός της τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι η επίθεση δεν στοχεύει στην κατάληψη ρωσικού εδάφους αλλά είναι τρόπος να… εξαναγκάσει τη Ρωσία σε ειρήνη!

«Η Ρωσία έφερε τον πόλεμο σε άλλους, τώρα επιστρέφει στο σπίτι», είπε χθες Τρίτη, καθώς το Κίεβο υποστήριξε ότι είχε πάρει τον έλεγχο 74 οικισμών στο Κουρσκ, με προώθηση σε  πάνω από 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ρωσία, η οποία έχει αναπτύξει ενισχύσεις στην περιοχή, δήλωσε ότι σταμάτησε την ουκρανική προέλαση και ότι οι επιθέσεις είχαν απωθηθεί σε χωριά περίπου 26 έως 28 χιλιόμετρα (16 έως 17 μίλια) από τα σύνορα.

Περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι του Κουρσκ έχουν εκκενωθεί λόγω της ουκρανικής επίθεσης.

Ο Γκλάντκοφ είπε ακόμα μέσω Telegram ότι το Μπέλγκοροντ δέχτηκε επίθεση και από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ότι, ενώ δεν υπήρξαν θύματα, προκλήθηκαν ζημιές σε κτήρια.

Καταρρίψεις ουκρανικών drones

Από την πλευρά της η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 117 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις τακτικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από την Ουκρανία με στόχο αρκετές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων αυτή του Κουρσκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πύραυλοι και 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο στο Telegram, ενώ 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορόνεζ, μεταξύ άλλων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βορόνεζ Αλεξάντρ Γκούσεφ δήλωσε σήμερα πως στη διάρκεια της νύκτας η Ουκρανία εξαπέλυσε περισσότερα από 35 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της περιφέρειάς του, η οποία βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των δυνάμεων αεράμυνας μας, δεν υπάρχουν θύματα στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από πτώση συντριμμιών UAV, υπέστησαν ζημιές πολλά οικιστικά και μη ακίνητα, υποδομές κοινής ωφέλειας, καθώς και οχήματα», έγραψε ο Γκούσεφ στο Telegram.

Καταρρίψεις ρωσικών drones

Με τη σειρά της, η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 17 από τα 23 drones που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές σε αρκετές περιφέρειες.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και τοπικές αρχές, είπαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους Kh-59/69. Από την επίθεση επλήγησαν υποδομές στις βόρειες περιφέρειες του Τσερνίχιβ και του Ζιτόμιρ, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ακόμα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη νότια περιφέρεια του Μικολάιφ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ. Τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε δύο ιδιωτικές κατοικίες, χωρίς και πάλι να αναφερθούν θύματα, πρόσθεσε.

Οι κυβερνήτες των κεντρικών περιφερειών του Κιέβου, του Τσερκάσι και του Κίροβοχραντ δεν ανέφεραν ζημιές σε υποδομές ή θύματα μετά την επίθεση.

Ο κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάν Κραβτσένκο δήλωσε πως τα συντρίμμια προκάλεσαν δασική πυρκαγιά που στη συνέχεια κατασβέστηκε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This