Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανακοίνωσε το Κατάρ

Τι λέει η πλευρά της Χαμάς

Must Read

«Η συνάντηση των μεσολαβητών στη Ντόχα για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα θα συνεχιστεί την Παρασκευή», έγραφε η ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, παραθέτοντας σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Στόχος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του εμιράτου, Ντόχα, είναι να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συνοδευτεί από την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στον θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης.

Ο Καταριανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες των Κατάρ, Αιγύπτου και ΗΠΑ συνεχίζονται για φτάσουν σε μια κατάπαυση του πυρός που θα επιτρέψει την επιστροφή των ομήρων, αλλά και την είσοδο της μεγαλύτερης δυνατής ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική από τον ΟΗΕ.

Η πλευρά της Χαμάς

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς επαναβεβαίωσε τη θέση του κατά την οποία ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στον θύλακο πρέπει να συνοδευτεί από την «πλήρη αποχώρηση» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Η όποια συμφωνία πρέπει να καταλήξει σε συνολική κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (του ισραηλινού στρατού) από τη Γάζα (και) επιστροφή των εκτοπισμένων» στα σπίτια τους, τόνισε ο Χουσάμ Μπαντράν, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στη Ντόχα, όπου διεξάγονται έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This