Πανικός στη Γερμανία: Νέα προσπάθεια δολιοφθοράς στα συστήματα υδροδότησης κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις!

Τι συνέβη σε εγκατάσταση στην πόλη Μέχερνιχ που τροφοδοτεί και στρατώνα - Το σύστημα συναγερμού δεν λειτούργησε - «Δείχνουν» προς Μόσχα οι Γερμανοί!

Must Read

Σαν πολλά να μαζεύονται τα «συμβάντα» σε τοποθεσίες των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία…

Οι αρχές στη δυτική Γερμανία προειδοποίησαν περίπου 10.000 κατοίκους στην πόλη Μέχερνιχ να είναι προσεκτικοί με το νερό της βρύσης, αφού βρέθηκε μια τρύπα σε φράχτη γύρω από μια δεξαμενή νερού που τροφοδοτεί επίσης μια κοντινή στρατιωτική βάση.

Ήταν το δεύτερο τέτοιο περιστατικό μέσα σε 48 ώρες, αφού είχε προηγηθεί την Τετάρτη το σφράγισμα της αεροπορικής βάσης δίπλα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, με το Spiegel να γράφει ότι το νερό της βάσης με 4.300 στρατιωτικούς και 1.200 μέλη πολιτικού προσωπικού ενδέχεται να έχει μολυνθεί, καθώς κάποιος φέρεται να παραβίασε την περίμετρό του, ανοίγοντας μια τρύπα σε φράκτη της βάσης που συνορεύει με το αεροδρόμιο.

Χθες αργά το απόγευμα, σε ένα πανομοιότυπο περιστατικό, οι τοπικές αρχές στην πόλη Μέχερνιχ δήλωσαν ότι κομμένος φράκτης ανακαλύφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ότι επί του παρόντος πραγματοποιούνταν τεστ για να διαπιστωθεί εάν το νερό ήταν μολυσμένο.

Εν μέρει άρση της προειδοποίησης

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι τοπικές Αρχές του Μέχερνιχ ήραν εν μέρει την προειδοποίηση σχετικά με πιθανή μόλυνση του πόσιμου νερού, καθώς οι έρευνες της ειδικής μονάδας της πυροσβεστικής έδειξαν ότι το νερό δεν είναι βιολογικά ή χημικά μολυσμένο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης.

«Οι πολίτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ξανά για ντους και πλύσιμο. Ωστόσο, θα πρέπει να το βράζουν προληπτικά πριν το πιουν», σημειώνεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της πόλης.

«Η βακτηριακή μόλυνση εξακολουθεί να διερευνάται», είπε ακόμα ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «οι καλλιέργειες πρέπει να αναπτυχθούν και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι διαθέσιμο παρά μόνο μετά το Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό δόθηκε η συμβουλή να βράζεται το πόσιμο νερό».

Οι κάτοικοι του Μέχερνιχ και των γύρω πόλεων, περίπου 10.000 άνθρωποι συνολικά, κλήθηκαν χθες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το νερό για κατάποση, ντους, μαγείρεμα ή πλύσιμο ρούχων.

Η τοποθεσία του συστήματος ύδρευσης του Μέχερνιχ παρέχει επίσης νερό σε μια κοντινή στρατιωτική βάση της Bundeswehr και η τρύπα στον φράχτη εντοπίστηκε μετά περιπολίες που αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα λόγω της υποψίας για δολιοφθορά σε βάση κοντά στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τόμας Χάμπαχ στα γερμανικά ΜΜΕ.

Σήμερα, η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας της Βόννης ανέλαβε την έρευνα για την ποινική διαδικασία και πως υποβλήθηκε μήνυση για υλικές ζημιές.

Από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας του Euskirchen – Η ζημιά στον φράχτη (https://euskirchen.polizei.nr)

Ανησυχία και στο NATO

Όπως προαναφέραμε, η βάση Cologne-Wahn σφραγίστηκε προσωρινά την Τετάρτη μετά την ανακάλυψη μιας τρύπας σε φράχτη κοντά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πόσιμου νερού. Οι δοκιμές αργότερα έδειξαν «ασυνήθιστες τιμές» στο νερό, είπε ο στρατός, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας είπε ότι οι Αρχές ερευνούν μια πιθανή πράξη δολιοφθοράς.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωνε ότι είχε σημειωθεί απόπειρα παραβίασης αργά την Τρίτη στη βάση του στη δυτική γερμανική πόλη Geilenkirchen, η οποία φιλοξενεί αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία, «δεν διαπιστώθηκε σχέση με το περιστατικό της Κολωνίας», ωστόσο ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι φόβοι για την ασφάλεια «δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση».




«Δείχνουν» προς Μόσχα οι Γερμανοί!

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για δολιοφθορές και επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία το 2022, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ για το θέμα, γιατί ως γνωστόν, ο μπαμπούλας της Ρωσίας «πουλάει»…

Μετά μάλιστα και τα ύποπτα επεισόδια δολιοφθοράς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, Μάρκους Φάμπερ, «έδειξε» τη Ρωσία!

«Δεδομένης της χρονικής εγγύτητας των επεισοδίων στους δύο στρατώνες, μπορεί κανείς να υποψιαστεί ότι ένας εχθρός θέλει να επιδείξει τις ικανότητές του στο σαμποτάζ εδώ», είπε στην εφημερίδα Bild.

«Ο παράγοντας που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτό, είναι ο Πούτιν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο.

Ομοίως, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Bundestag, Κονσταντίν φον Νοτς, είπε: «Φυσικά, δημιουργείται η υποψία ότι πρόκειται για ρωσική ενέργεια δολιοφθοράς. Αυτή είναι μια χειροπιαστή υπόθεση εργασίας για τις έρευνες».

Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη και άλλες πιθανές απειλές για τις γερμανικές υποδομές, δεδομένων των συνεχιζόμενων ερευνών για τα περιστατικά μόλυνσης των υδάτων. Συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης, εάν αυτά τα περιστατικά αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης, συντονισμένης επίθεσης.

Οι αρχές διερευνούν διάφορες πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας αυτά τα περιστατικά να μην είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μέρος μιας πιο περίπλοκης, οργανωμένης εκστρατείας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This