«Κόλαση» φωτιάς για δεύτερη νύχτα στο Κορδελιό – Κάηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν 900 κάτοικοι – Από πικνίκ ξεκίνησαν οι φλόγες;

Τεράστια κινητοποίηση - Αρκετοί κατέληξαν στο νοσοκομείο

Must Read

Μια «κόλαση» φωτιάς επικρατούσε στο Κορδελιό της Σμύρνης για δεύτερη νύχτα χθες με τις φλόγες να φτάνουν μια «ανάσα» από την πόλη ενώ κάηκαν και σπίτια. Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και πλέον καίει πάνω από 26 ώρες τον ορεινό όγκο βόρεια του Κορδελιού.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και οι φλόγες έχουν κοκκινήσει τον ουρανό της Σμύρνης, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική εξαιτίας του καπνού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πολίτες είχαν πάει για πικνίκ και άναψαν φωτιά η οποία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Άλλες πηγές αναφέρουν πως προέκυψε όταν κάποιοι νεαροί κάπνιζαν σε χορτολιβαδική έκταση. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τρία άτομα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 78 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν από τις πυρκαγιές στη Σμύρνη, από τα οποία αυτή τη στιγμή μόνο τα 29 παραμένουν σε νοσοκομεία.

Στο Κορδελιό απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε δύο συνοικίες, ενώ από την αντίθετη πλευρά του ορεινού όγκου, προς την πλευρά του Αϊδινίου, εκκενώθηκε άλλο ένα χωριό.

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) ανέφερε ότι 3.583 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά στη Σμύρνη, το Αϊδίνιο, το Μπολού, τη Μούγλα και τη Μανίσα. Οι 900 από αυτούς έμεναν στην Σμύρνη.

Η κινητοποίηση είναι τεράστια καθώς στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 90 αεροσκάφη,4.717 προσωπικό και 1.218 οχήματα.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, μέχρι στιγμής έχουν καεί 16 σπίτια, ενώ χθες το απόγευμα η φωτιά είχε κάψει εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη.

Χθες απόγευμα φάνηκε η πυρκαγιά να τίθεται υπό έλεγχο, ωστόσο αργότερα λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε.

Στη Σμύρνη σπεύδει για να επιθεωρήσει το έργο της κατάσβεσης ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραχίμ Γιουμακλί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τις πρωτοφανείς εικόνες της φωτιάς:

Δείτε επίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κορδελιό της Σμύρνης – Δραματικές εικόνες από εκκενώσεις οικισμών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This