Μαίνονται οι φωτιές στην Τουρκία – Κάηκαν 16.000 στρέμματα, τραυματίστηκαν 78 πολίτες στην Σμύρνη

Επτά συνολικά τα πύρινα μέτωπα - Τεράστια κινητοποίηση σε επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Δεν κινδυνεύουν σπίτια αυτή τη στιγμή

Must Read

Συνεχίζεται η μάχη με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Τουρκία με την κατάσταση να είναι ελάχιστα βελτιωμένη.




Στις φλόγες έχει τυλιχτεί το Κορδελιό της Σμύρνης, η Μανίσα στη δυτική Τουρκία, το Μπολού στη βόρεια Τουρκία, το Αϊντίν, το Καραμπούκ και η Μούγλα.

 

Το πρωί σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία παρέμειναν καθηλωμένα στη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά η κινητοποίηση είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, 49 εναέρια μέσα, 39 ελικόπτερα και 10 αεροπλάνα, 458 επίγειες δυνάμεις αποτελούμενα από χερσαία οχήματα και μηχανήματα έργων και 2.000 άτομα συμμετέχουν στη μάχη για να περιοριστούν τα μέτωπα.

Στην Σμύρνη

Σήμερα το πρωί, ο ουρανός ήταν ακόμη γεμάτος γκρίζους καπνούς από την πλευρά του Καρσίκαγια, της περιοχής της Σμύρνης από την οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ η οσμή του καπνού είναι αισθητή σε όλη την πόλη, είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνθρωπος από την περιοχή, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.




Στην Σμύρνη εκκενώθηκαν τρία χωριά με 900 κατοίκους συνολικά. Από την πυρκαγιά κάηκαν 16 σπίτια, εκκενώθηκαν 87 σπίτια και 45 χώροι εργασίας.

 

«Η συνολική έκταση που έχει πληγεί είναι περίπου 16.000 στρέμματα. (…) Αυτή τη στιγμή, δύο αεροπλάνα και ένδεκα ελικόπτερα συνεχίζουν τις επιχειρήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι των αστικών ζωνών δεν πρέπει να «ανησυχούν».

Η επέμβαση στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι δύσκολη εξαιτίας «απότομων κοιλάδων», διευκρίνισε ο υπουργός. Δεκάξι πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και 78 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 29 χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.




(πηγή κεντρικής φωτογραφίας twitter/x)

Δείτε επίσης:

«Κόλαση» φωτιάς για δεύτερη νύχτα στο Κορδελιό – Κάηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν 900 κάτοικοι – Από πικνίκ ξεκίνησαν οι φλόγες;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτο θα παιζουν τωρα τα δικα μας κωλοΠετσωμενα ΜΜΕ. Δωρο του Ερντογαν στον Μητσοτακη για να μην φαινεται χειροτερος παγκοσμιως…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This