Τραμπ και Χάρις με το «δάχτυλο στη σκανδάλη»!

Κλειδί το τριπλό ντιμπέιτ του Σεπτεμβρίου για το ποιος θα επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών

Must Read

Με το πολιτικό θερμόμετρο της αντιπαράθεσης να ανεβαίνει στα ύψη, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τις περιοδείες τους σε μια άκρως τεταμένη προεκλογική περίοδο. Η ανάδειξη της νέας αντιπάλου του δισεκατομμυριούχου Ρεπουμπλικάνου έχει δώσει νέο ενδιαφέρον στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τη διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων πέριξ του ορίου του στατιστικού λάθους.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρνει να διατηρείται σε υψηλές δημοσκοπικές πτήσεις, επιβεβαιώνοντας τις φωνές των Δημοκρατικών που ζητούσαν την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα.

Ο 78χρονος Τραμπ εμφανιζόταν ως το απόλυτο φαβορί των εκλογών, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και τη θριαμβευτική ατμόσφαιρα υποδοχής του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο, που του έδωσε και τυπικά το προεδρικό χρίσμα. Οι ασφυκτικές πιέσεις και η αιφνίδια αποχώρηση του Μπάιντεν σε συνδυασμό με την είσοδο της 59χρονης Χάρις στην προεδρική κούρσα φαίνεται πως έδωσε νέο ενδιαφέρον σε αυτή την αναμέτρηση, που θα τραβήξει πάνω της τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν να έχουν αποσυντονιστεί αναφορικά με την εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων, η οποία κατά μεγάλο βαθμό είχε ως αιχμές το προχωρημένο της ηλικίας του Μπάιντεν και τις αμφιβολίες για τις σωματικές και πνευματικές του ικανότητες. Η καταστροφική παρουσία του προέδρου των Δημοκρατικών στο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο επαλήθευσε πλήρως το νικηφόρο -μέχρι τότε- αφήγημα του Τραμπ.

Η εμφάνιση όμως της Χάρις οδηγεί το επιτελείο του Τραμπ σε άλλου τύπου προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες, παρά τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιείται, δεν φαίνεται να έχουν απήχηση και δεν ανακόπτουν την ανοδική πορεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών. Ενδεικτική της σφοδρότητας των επιθέσεων που επιθυμεί να ασκήσει ο Τραμπ, αλλά και του προβληματισμού στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ήταν η αποκάλυψη των «New York Times», μέσω δύο πηγών -που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας- οι οποίες άκουσαν σε διαφορετικές περιπτώσεις τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκαλεί την Κάμαλα Χάρις «σκύλα» σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από διαφορετικές δημοσκοπικές έρευνες, η Χάρις, εκτός του οριακού προβαδίσματος στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει νίκες σε κρίσιμες πολιτείες αλλά και στο επίπεδο εμπιστοσύνης στα ζητήματα της οικονομίας. Στο τελευταίο πεδίο, η κριτική του Ντόναλντ Τραμπ ήταν σφοδρή, χρεώνοντας την πτώση της ποιότητας ζωής των Αμερικανών πολιτών στις «αποτυχημένες» πολιτικές του Τζο Μπάιντεν. Ακόμη και η αύξηση των ποσοστών που καταγράφει η Κάμαλα Χάρις συνδυάζεται με ένα 60% που ζητά πλήρη αλλαγή της οικονομικής ατζέντας των Δημοκρατικών. Ολα δείχνουν πως η μεγάλη μάχη θα δοθεί εκεί όπου λίγες εβδομάδες πριν ο Ντόναλντ Τραμπ ανάγκασε σε παραίτηση τον Τζο Μπάιντεν. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι συμφώνησε να διεξαχθούν τρία ντιμπέιτ τον Σεπτέμβριο με την αντίπαλό του, την ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να αντιπαρατεθούν στις 10 Σεπτεμβρίου. Το επιτελείο του Τραμπ επιθυμεί ακόμη δύο αναμετρήσεις σε διάστημα μόλις 20 ημερών, θέλοντας ξεκάθαρα να αυξήσει την πίεση στη Χάρις, αλλά και να εκμεταλλευτεί ένα επικοινωνιακά προνομιακό πεδίο για τον περφόρμερ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδοχικές τηλεμαχίες, εάν κλειδώσουν, θα αποτελέσουν ένα κρας τεστ για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς από τη στιγμή που έγινε υποψήφια του κόμματός της έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που στηρίζεται λιγότερο στις προγραμματικές δηλώσεις και περισσότερο στο συναίσθημα. Αντίθετα με αυτό που έκανε η Χίλαρι Κλίντον το 2016, η Χάρις δεν δίνει εκτενείς συνεντεύξεις ούτε συνεντεύξεις Τύπου, όπου θα ήταν υποχρεωμένη να αναλύσει τις απόψεις της για διάφορα θέματα. Προτιμά να παρουσιάζεται στον αμερικανικό λαό ως ένα δυναμικό, ζεστό, αστείο και αισιόδοξο άτομο. Στο ντιμπέιτ αναμένεται να δεχτεί καταιγισμό ερωτημάτων και επικρίσεων, και αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα καταφέρει να σταθεί απέναντι στον Τραμπ.

Η φιλική… συνέντευξη στον Μασκ και το κάλεσμα στη Κάμαλα

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος έδειξε για ακόμη μια φορά τις διαθέσεις του εναντίον της Χάρις στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δηλωμένο οπαδό του, Ιλον Μασκ, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που συγκέντρωσε εκατομμύρια βλέμματα και αντιμετώπισε αρκετά τεχνικά προβλήματα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, την πυρηνική ενέργεια και τις περικοπές φόρων, ενώ αντάλλαξαν επανειλημμένα επαίνους, με τον επικεφαλής της Tesla να επαινεί τον Τραμπ για τη γενναιότητά του κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του τον περασμένο μήνα και τον Τραμπ να συγχαίρει τον Μασκ για την προθυμία του να απολύσει εργαζομένους που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε το μεταναστευτικό ιστορικό της αντιπάλου των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, υποστηρίζοντας ότι επέβλεψε μια τεράστια αύξηση των παράνομων διελεύσεων, αφού τέθηκε «επικεφαλής» των συνόρων Μεξικού – ΗΠΑ, ενώ παραπονέθηκε εκτενώς για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που βρίσκουν τον δρόμο τους προς τις ΗΠΑ, προαναγγέλλοντας κύμα απελάσεων. Παράλληλα, «στόλισε» και πάλι τη Χάρις με χαρακτηρισμούς, όπως «τρίτης τάξεως αντίπαλος», «ανίκανη», «τρελή της ριζοσπαστικής Αριστεράς», αλλά ταυτόχρονα επαίνεσε την εμφάνισή της σε φωτογράφιση στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που είχε δώσει, τονίζοντας ότι του θύμισε τη γυναίκα του, Μελάνια. Ωστόσο, ο Μασκ δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση στην Κάμαλα Χάρις για ζωντανή συνέντευξη στο Χ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This