Αλ Σίσι: Φαύλος και επικίνδυνος κύκλος αστάθειας στην Μέση Ανατολή – Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ από τον IDF

«Nα καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία»

Must Read

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, προειδοποίησε το Σάββατο για «φαύλο και επικίνδυνο κύκλο αστάθειας» που απειλεί την Μέση Ανατολή λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας. Υποδέχτηκε για συνομιλίες στο Κάιρο τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Στεφάν Σεζουρνέ.

«Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία των εξ εξελίξει διαπραγματεύσεων για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία» υπερτόνισε ο Σϊσι.




Από την πλευρά του ο Σεζουρνέ ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις «γαλλικές προσπάθειες, προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις» στην περιοχή.

Ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Μέση Ανατολή, «κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προστατεύσουν τους αμάχους».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψη εγγράφεται σε μια σειρά διεθνών διπλωματικών προσπαθειών που αποσκοπούν να αποτρέψουν την περιφερειακή επέκταση του πολέμου στην Γάζα, την ώρα που επικρέμαται η απειλή ιρανικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ.

Μαζί με τις ΗΠΑ και το Κατάρ, η Αίγυπτος μεσολαβεί ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στις έμμεσες συνομιλίες για εκεχειρία και απευλευθέρωση των ομήρων.




 

Οι συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση του πυρός ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή στην Ντόχα και θα επαναληφθούν την προσεχή εβδομάδα στο Κάιρο στην βάση νέας  αμερικανικής συμβιβαστικής πρότασης συμβιβασμού. Ωστόσο, η Χαμάς απέρριψε με αιτιάσεις τους «νέους όρους» του Ισραήλ στο αναθεωρημένο σχέδιο.




 

Το Ισραήλ «εξουδετέρωσε» διοικητή της Χεζμπολάχ

Tον διοικητή της Δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ, Χουσεΐν Ιμπραΐμ, ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με τον IDF, τον εντόπισε ισραηλινό drone εκτοξεύοντας πύραυλο. Ο υψηλόβαθμος αξωματικός οδηγούσε μηχανή εκείνη την ώρα.

Δείτε βίντεο

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This