Το 1/3 των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας παρέταξε στα σύνορα με την Ουκρανία ο Λουκασένκο για να… αγχώσει τον Ζελένσκι!

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα υποστούν τεράστιες απώλειες, εάν προσπαθήσουν να τα διασχίσουν υποστήριξε ο πιστός σύμμαχος του Πούτιν

Must Read

Η Λευκορωσία ξαναμπαίνει, ως φαίνεται, δυναμικά στο «παιχνίδι», καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες ετοιμάζονται να λάβουν θέσεις μάχης στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο «Guardian», σύμφωνα με το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επιστρέφει δυναμικά στο πλευρό του -στενού συμμάχου του- Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς αποφάσισε να αναπτύξει σχεδόν το ένα τρίτο των ενόπλων δυνάμεών του κατά μήκος των συνόρων Λευκορωσίας – Ουκρανίας. Ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών δεν διευκρινίστηκε, αλλά, σύμφωνα με τη Στρατιωτική Ισορροπία του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του 2022, ο επαγγελματικός στρατός της Λευκορωσίας αποτελείται από 48.000 στρατιώτες και περίπου 12.000 συνοριοφύλακες.

Ο Λουκασένκο, πάντως, υποστήριξε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει «σταθμεύσει» περισσότερους από 120.000 στρατιώτες στα σύνορά της με τη Λευκορωσία. «Βλέποντας την επιθετική τους πολιτική, έχουμε εισάγει εκεί και έχουμε τοποθετήσει σε ορισμένα σημεία -σε περίπτωση πολέμου, θα είναι αμυντικά- τον στρατό μας κατά μήκος ολόκληρων των συνόρων», ανέφερε ο Λευκορώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Belta. Πρόσθεσε δε ότι τα λευκορωσο-ουκρανικά σύνορα είναι ναρκοθετημένα «όσο ποτέ άλλοτε» και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα υποστούν τεράστιες απώλειες, εάν προσπαθήσουν να τα διασχίσουν.

Χθες Σάββατο, το Κίεβο δήλωσε ότι δεν είχε δει σημάδια αύξησης των στρατευμάτων της Λευκορωσίας στα μεταξύ τους σύνορα. Από την πλευρά του, ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Κρένιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένοπλης πρόκλησης από την Ουκρανία και ότι η κατάσταση στα κοινά τους σύνορα «παραμένει τεταμένη».




Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή. «Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ, δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Αυτή είναι η δεύτερη γέφυρα στην περιοχή που γίνεται στόχος των ουκρανικών δυνάμεων, καθώς προ ημερών κατέστρεψαν μια «γέφυρα-κλειδί» στον ποταμό Σεΐμ του Κουρσκ, συνεχίζοντας την προέλαση που άρχισε στο ρωσικό έδαφος στις 6 Αυγούστου.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This