Άμστερνταμ: Ακτιβιστές… δέθηκαν σε υδατοφράκτη, εμποδίζοντας κρουαζιερόπλοιο

Τι έγραφε το πανό

Must Read

Mέλη της οικολογικής οργάνωσης Extinction Rebellion (XR) δέθηκαν σε έναν υδατοφράκτη, παρεμποδίζοντας κρουαζιερόπλοιο να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας! Mέχρι που απομακρύνθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας, όπως ανέφερε μία εκπρόσωπος του λιμανιού του Άμστερνταμ

Το “Serenade of the Seas”, ένα γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο με 1.000 καμπίνες, «μπορεί να συνεχίσει την πορεία του» αφού το μπλόκαραν οι ακτιβιστές, είπε η Κάρλιν φαν Έσεν.

«Το πετρέλαιο σκοτώνει, σταματήστε τα κρουαζιερόπλοια» είχαν γράψει οι ακτιβιστές στο πανό που κρέμασαν.

Λόγω της κατάστασης, διέκοψε τη ρότα του άλλο ένα πλοίο, πετρελαιοφόρο. Η αστυνομία επενέβη γύρω στις 18.00 και οκτώ ακτιβιστές «προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα», αλλά δεν συνελήφθησαν, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ακτιβιστές προσπαθούν να εμποδίσουν μεγάλα, ρυπογόνα πλοία να δέσουν στο λιμάνι του Άμστερνταμ. Την προηγούμενη εβδομάδα 2.000 επιβάτες ενός άλλου κρουαζιερόπλοιου αναγκάστηκαν να μεταφερθούν αρχικά με λεωφορεία και στη συνέχεια με τρένο στο Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο Σίπχολ, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

Η επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος VVD και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Ντιλάν Γεσιλγκιόζ καταδίκασε την δράση των ακτιβιστών, κατηγορώντας τους ότι προκαλούν «όχληση, τεράστιο κόστος για την κοινωνία και τους επιχειρηματίες» και «σπαταλούν πολύτιμους αστυνομικούς πόρους».

«Αρκεί να τολμήσουμε», της απάντησε η XR στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ. «Χρόνια αποτυχημένης κλιματικής πολιτικής, ένας πλανήτης που φλέγεται, ακραίες κλιματικές συνθήκες που διαδέχονται η μία την άλλη και όταν το ανακαλύπτουν αυτό οι ανήσυχοι πολίτες μιλούν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα δε με μελέτη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Μεταφορές και Περιβάλλον», τα κρουαζιερόπλοια που έπλεαν σε ευρωπαϊκά νερά το 2022 ευθύνονται για την έκλυση περισσότερων από 8 εκατομμυρίων τόνων CO2, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 50.000 πτήσεις από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This