Πορτογαλία: Νέα μεγάλη πυρκαγιά, αυτή την φορά στο νότιο τμήμα της Μαδέρας

Αναφορές για εμπρησμό

Must Read

Μετά την Λισαβόνα νέο μέτωπο με εστία φωτιάς μεγαλύτερων μάλιστα διαστάσεων, καίει στην Πορτογαλία! Εκατοντάδες πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν στην Ιβηρική για να κατασβήσουν μια πυρκαγιά που κατακαίει το νότιο τμήμα του νησιού Μαδέρα, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στον Ατλαντικό, όπου οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη στην απομονωμένη αγροτική περιοχή Ριμπέιρα Μπράβα και επεκτάθηκε στον γειτονικό δήμο της Καμάρα ντε Λόμπος. Πλέον εκτείνεται σε τρία μέτωπα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Περίπου 200 πυροσβέστες με 38 οχήματα έχουν αναπτυχθεί στο νησί αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την χαμηλή υγρασία και τους σφοδρούς ανέμους δυσχαιρένουν την προσπάθεια κατάσβεσης. Ένα ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νωρίτερα, αναγκάστηκε να σταματήσει αφού έπεσε η νύχτα.

«Αυτή η πυρκαγιά, που είναι πολύ επικίνδυνη, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οφείλεται σε εμπρησμό, σε μια δυσπρόσιτη περιοχή όπου δεν μπορούσαν να επέμβουν τα εναέρια μέσα» είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδέρας, Μιγκέλ Αλμπουκέρκε.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο 160 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σημεία για προληπτικούς λόγους. Όλη η ακτογραμμή της Μαδέρας, μίας αυτόνομης περιφέρειας της Πορτογαλίας με περίπου 250.000 κατοίκους, έχει τεθεί σε «πορτοκαλί συναγερμό» μέχρι αύριο Δευτέρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία IPMA, τις προηγούμενες ημέρες η θερμοκρασία στο νησί έφτανε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έτρεφαν την φωτιά, ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις.

Η Πορτογαλία έστειλε χθες στη Μαδέρα 76 πυροσβέστες από την ηπειρωτική χώρα ενώ απόψε αναμένεται να φτάσουν άλλοι 15 πυροσβέστες από το γειτονικό αρχιπέλαγος των Αζορών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This