Ρωσία: Ο Πούτιν επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν – Εν μέσω της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ

Στενός εταίρος της Μόσχας

Must Read

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έφτασε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Kατά την διάρκεια της οποίας συναντά τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η επίσκεψη στη συγκεκριμένη χώρα του Καυκάσου, που είναι στενός εταίρος της Μόσχας αλλά ταυτόχρονα και σημαντικός πάροχος ενέργειας στις χώρες της Δύσης, σημειώνεται ενώ συνεχίζεται η άνευ προηγούμενου επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος, στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την άφιξη του αεροσκάφους του Πούτιν στο Μπακού. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συζητήσει με τον Αλίεφ «θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας και συμμαχίας μεταξύ της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τα διεθνή και περιφερειακά προβλήματα», αναφέρθηκε.

Ο Πούτιν θα παραστεί επίσης σε μία τελετή κατάθεσης στεφάνων στον τάφο του Χαϊντάρ Αλίεφ, του πρώην προέδρου του Αζερμπαϊτζάν (1993-2003) και πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας. Ο Πούτιν είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά το Αζερμπαϊτζάν το 2018.

Το Αζερμπαϊτζάν, που θα φιλοξενήσει την επόμενη κλιματική σύνοδο (COP29) τον Νοέμβριο, είναι σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου και προς αυτή την χώρα στράφηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλύψει τις ελλείψεις, αφού μειώθηκαν οι ρωσικές παραδόσεις μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This