Ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο-διοικητήριο της Χαμάς στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς

Είχαν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι

Must Read

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα το μεσημέρι (20/08) τη ζωή τους σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο, στο οποίο είχαν καταφύγει εκτοπισμένες οικογένειες στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα, τις οποίες επικαλέστηκε το Reuters.




 

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας είχε δηλώσει προηγουμένως στο AFP ότι, ύστερα από ισραηλινό πλήγμα, μέλη της ανέσυραν «επτά πτώματα, πέντε ανδρών και δύο παιδιών, από τα συντρίμμια σχολείου στην Πόλη της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι».

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε για πτώματα κάτω από τα ερείπια του σχολείου Μουστάφα Χάφιζ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μαχμούντ Μπάσαλ σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.

 

«Υπάρχουν τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, αφού ένα ισραηλινό αεροσκάφος έριξε μια βόμβα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που φιλοξενούσε χιλιάδες εκτοπισμένους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το AFP δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον απολογισμό αυτόν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πραγματοποίησε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που επιχειρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς (…) που ήταν κρυμμένο μέσα στο σχολείο Μουστάφα Χάφιζ».

«Ελήφθησαν πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη σε αμάχους, μεταξύ των οποίων η χρήση πυρομαχικών ακριβείας», ανέφερε ο στρατός.

Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί σχολεία και νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ανασύρθηκαν έξι σοροί ομήρων από τη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού χθες το βράδυ (19/08) σε διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν οι σοροί ακόμη έξι ομήρων.




 

Πρόκειται για τις σορούς των Άλεξ Ντάνσιγκ, Χαΐμ Πέρι, Γιαγκέβ Μπούχσταμπ, Γιοράμ Μέτζερ, Ναντάβ Πόπλγουελ, τον θάνατο των οποίων είχε ήδη ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες, όπως και για τη σορό του Αβραάμ Μούντερ.

Το κιμπούτς Νιρ Οζ, στο οποίο είχαν επιτεθεί μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του Μούντερ, ενός 79χρονου κατοίκου του που είχε απαχθεί και κρατούνταν όμηρος στη Γάζα, έπειτα από πάνω από 10 μήνες πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Το κιμπούτς Νιρ Οζ ανακοινώνει με μεγάλη λύπη του τον φόνο του Αβραάμ Μούντερ, 79 ετών, ενώ τελούσε σε ομηρεία έπειτα από μήνες σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα αυτή.

Μια πρώην όμηρος είχε δηλώσει στο AFP ότι οι έξι άνδρες κρατούνταν μαζί σε σήραγγα μετά την απαγωγή τους από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This