Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας – Τι καταγγέλλει η Ρωσία

Έχει στόχο «να καταστρέψει την αληθινή Ορθοδοξία και να φέρει στην θέση της ένα υποκατάστατο, μια ψευτοεκκλησία»

Must Read

Το ουκρανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την Τρίτη νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία συνδέεται με το Πατριαρχείο της Μόσχας. «Δεν θα υπάρχει μοσχοβίτικη Εκκλησία στην Ουκρανία» δήλωσαν Ουκρανοί βουλευτές. Η Ρωσία κατήγγειλε απόπειρα του Κιέβου «να καταστρέψει την Ορθοδοξία».

«Ιστορική απόφαση! Το Κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει μια θυγατρική της επιτιθέμενης χώρας στην Ουκρανία» έγραψε στο Telegram η βουλευτής Ιρίνα Γκεραστσένκο. Σύμφωνα με τον βουλευτή Γιάροσλαβ Γελεζνιάκ, 265 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου. Οι ελάχιστες ψήφοι που απαιτούνταν ήταν 226, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν θα υπάρχει μοσχοβίτικη Εκκλησία στην Ουκρανία» σχολίασε ο προσωπάρχης της ουκρανικής Προεδρίας, Άντριι Γιέρμακ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν άλλοτε η πιο δημοφιλής στην Ουκρανία, όπου οι πολίτες είναι στην μεγάλη πλειονότητά τους ορθόδοξοι. Τα τελευταία χρόνια έχασε πολλούς πιστούς, στο βαθμό που η εθνικοφροσύνη επικρατεί.

Το 2018 δημιουργήθηκε ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ανεξάρτητη από την Μόσχα.

Ο νέος νόμος, ο οποίος πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προτού τεθεί σε ισχύ, δίνει προθεσμία 9 μηνών στις ενορίες της εν λόγω Εκκλησίας να «διακόψουν τις σχέσεις τους με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».

«Ελπίζουμε ότι η σημερινή απόφαση θα επιταχύνει το πέρασμα αυτών των ενοριών στην Ορθόδοξη Εκκλησία» που είναι ανεξάρτητη από την κηδεμονία της Μόσχας, πρόσθεσε η βουλευτής Ιρίνα Γκεραστσένκο.

Ζαχάροβα: Καταστρέφει την «πραγματική Ορθοδοξία»

Η απόφαση του ουκρανικού Κοινοβουλίου έχει στόχο «να καταστρέψει την αληθινή Ορθοδοξία και να φέρει στην θέση της ένα υποκατάστατο, μια ψευτοεκκλησία» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This