«Πυρά» Χαμάς κατά Μπάιντεν μετά το νέο μακελειό στη Γάζα – «Δίνει “πράσινο φως” στο Ισραήλ για συνέχιση της θηριωδίας»

Ο Σίσι προειδοποίησε τον Μπλίνκεν για τον κίνδυνο ο πόλεμος στη Γάζα να επεκταθεί περιφερειακά, με τρόπο «που είναι δύσκολο να φανταστούμε»

Must Read

Νέα επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη 20/08, η ηγεσία της Χαμάς, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, στις οποίες καλεί το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα να «κάνει πίσω» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.

Αυτοί «οι απατηλοί ισχυρισμοί (…) δεν αντανακλούν την αληθινή θέση του κινήματος, το οποίο επιθυμεί να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία καταγγέλλει πως οι δηλώσεις Μπάιντεν αποτελούν, ουσιαστικά, ένα «πράσινο φως στην εξτρεμιστική σιωνιστική κυβέρνηση, για να διαπράξει περισσότερα εγκλήματα εναντίον των αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας.

Κάτι, άλλωστε, που συνέβη και σήμερα το μεσημέρι στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, όταν ένα σχολείο στο οποίο είχαν καταφύγει περισσότερες από 700 εκτοπισμένες οικογένειες Παλαιστινίων, ισοπεδώθηκε από ισραηλινά πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, αλλά και ο δημοσιογράφος Χάμζα Μορτάζα. Από την πλευρά του, πάντως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ένα «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που επιχειρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς (…), που ήταν κρυμμένο μέσα στο σχολείο» Μουστάφα Χάφιζ.

«Ελήφθησαν πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη σε αμάχους, μεταξύ των οποίων η χρήση πυρομαχικών ακριβείας», υποστήριξαν οι IDF. Ως απάντηση, η Χαμάς για μια ακόμη φορά αρνήθηκε τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί σχολεία και νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς.




Αλ-Σίσι σε Μπλίνκεν: Υπάρχει κίνδυνος ο πόλεμος στη Γάζα να επεκταθεί

Στο μεταξύ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκαν σήμερα στο Κάιρο, για να συζητήσουν νέους τρόπους για την προώθηση των διαπραγματεύσεων για μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν βρίσκεται στο Κάιρο προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, όπου συνάντησε χθες, Δευτέρα, τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να ασκήσει εκ νέου πίεση, με την ελπίδα να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα, κατά τις διαπραγματεύσεις που σχεδιάζονται για αργότερα αυτή την εβδομάδα, μολονότι παραμένουν ανεπίλυτα σημαντικά ζητήματα. Κατάφερε, πάντως, να αποσπάσει την υποστήριξη του Ισραήλ στη νέα πρόταση των ΗΠΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε στη Ντόχα κατά τις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας.

Ο πρόεδρος Σίσι προειδοποίησε για τον κίνδυνο ο πόλεμος στη Γάζα να επεκταθεί περιφερειακά, με τρόπο «που είναι δύσκολο να φανταστούμε». «Η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να είναι η αρχή ευρύτερης διεθνούς αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους και της εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών, καθώς αυτό είναι ο βασικός εγγυητής της σταθερότητας στην περιοχή», πρόσθεσε.




Στο μεταξύ, σε σημερινές δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, Αλιμοχαμάντ Ναϊνί, αναφερόμενος σε ενδεχόμενα αντίποινα κατά του Ισραήλ, υποστήριξε ότι «ο χρόνος είναι με το μέρος μας και η περίοδος αναμονής για αυτήν την απάντηση μπορεί να είναι μακρά» και επανέλαβε ότι «ο εχθρός» πρέπει να περιμένει μια υπολογισμένη και ακριβή απάντηση.

Πρόσθεσε δε πως οι Ιρανοί ηγέτες εξετάζουν όλες τις συνθήκες και η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας μπορεί να μην είναι επανάληψη προηγούμενων επιχειρήσεων, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, τα οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο Reuters.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This