Αστυνομικοί στο Αφγανιστάν απολύθηκαν επειδή δεν άφησαν… γενειάδα

Οι άνδρες είναι υποχρεωμένοι

Must Read

Το υπουργείο Ηθικής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν απέλυσε περισσότερους από 280 αστυνομικούς με την δικαιολογία ότι δεν άφησαν γένια! Εξάλλου, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι συνελήφθησαν το περασμένο έτος σε ολόκληρη την χώρα για «ανήθικες πράξεις».

Το υπουργείο για την Πρόληψη της Αμαρτίας και την Προώθηση της Αρετής ανέφερε ότι περίπου οι μισοί από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Μοχιμπουλάχ Μοχλίς, ο διευθυντής Σχεδιασμού και Νομοθεσίας του υπουργείου, ανέφερε πως 218 μέλη των δυνάμεων της Τάξης διαπιστώθηκε ότι δεν άφησαν γενειάδα και απολύθηκαν, καθώς οι άνδρες είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν μακριά γένια με βάση την ερμηνεία των Ταλιμπάν για τον Ισλαμικό Νόμο (Σαρία).

Το υπουργείο Ηθικής, το οποίο στεγάστηκε στο εγκαταλειμμένο υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων στην Καμπούλ το 2021, επικρίνεται από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από τον ΟΗΕ για τους περιορισμούς που επιβάλλει στις γυναίκες και καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.

Οι Ταλιμπάν χαρακτηρίζουν «αβάσιμες» τις καταγγελίες περί συλλήψεων και υποστηρίζουν ότι οι κανόνες που θέτουν αντικατοπτρίζουν τον Ισλαμικό Νόμο και τα αφγανικά έθιμα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This