Βρετανία: O Βασιλιάς Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στα τρία κοριτσάκια που έσφαξε ο 17χρονος μαχαιροβγάλτης

Συναντήθηκε και μίλησε με τους γονείς των τριών ανήλικων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν, καθώς και με παιδιά που επέζησαν από το ασύλληπτο μακελειό

Must Read

Το Σάουθπορτ της νότιας Αγγλίας επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 20 Αυγούστου, ο Βασιλιάς Κάρολος, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα ανήλικα θύματα και τις οικογένειες των ανθρώπων που επλήγησαν από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στις 29 Ιουλίου, η οποία και «πυροδότησε» μαζικές διαδηλώσεις, ταραχές και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και μεταναστών σε ολόκληρη τη Βρετανία, λόγω (και) της καταγωγής του 17χρονου δράστη από τη Ρουάντα.

Στην πόλη η οποία σημαδεύτηκε για πάντα από το φρικιαστικό αυτό έγκλημα, ο Κάρολος μίλησε με τους γονείς των τριών ανήλικων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν και συναντήθηκε με παιδιά που επέζησαν και τις οικογένειές τους. Στη συνέχεια είδε εκπροσώπους τον τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και ομάδων της κοινότητας, κυρίως θρησκευτικούς εκπροσώπους, ενώ, κατόπιν, έκανε μια στάση για να δει από κοντά τα λουλούδια και τα παιχνίδια που έχει αφήσει ο κόσμος στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, με το συγκεντρωμένο πλήθος να τον επευφημεί και να τον χειροκροτεί.

Ο Κάρολος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, είχαν δημοσιεύσει ένα μήνυμα συλλυπητηρίων προς τις οικογένειες των θυμάτων μετά την επίθεση, έκτοτε, και κατά τη διάρκεια των σφοδρών ταραχών, δεν προέβη σε κάποια άλλη δημόσια τοποθέτηση.

Ωστόσο, σήμερα και με την τάξη να έχει, πλέον, αποκατασταθεί, ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να ευχαριστήσει προσωπικά τις δυνάμεις επιβολής του νόμου απέναντι στη βία «ενός μικρού αριθμού» ανθρώπων, όπως σχολίασε, ενώ απηύθυνε έκκληση για ενότητα. Εξήρε δε το πνεύμα που επέδειξε η κοινότητα, τη συμπόνια και το σθένος απέναντι στην επιθετικότητα και την εγκληματικότητα των ταραξιών και είπε πως ελπίζει ότι ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση θα συνεχίσουν να ενώνουν το έθνος.

Οι δέκα ημέρες σιωπής του βασιλιά συγκρίθηκαν με την ουδετερότητα την οποία επιδείκνυε με σθένος η μητέρα του, Ελισάβετ, σε βαθμό τέτοιο που κατηγορείτο ορισμένες φορές για έλλειψη ενσυναίσθησης.

Θυμίζουμε ότι στο μακελειό της 29ης Ιουλίου, που έλαβε χώρα σε μια σχολή χορού στο Σάουθπορτ, τρία κορίτσια, ηλικίας 6,7 και 9 ετών, δολοφονήθηκαν από το χέρι του 17χρονου μακελλάρη, άλλα οκτώ παιδιά τραυματίστηκαν, όπως και δύο ενήλικες που επιχείρησαν να τα προστατεύσουν. Ο δράστης, κατόπιν, συνελήφθη και σε βάρος του απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για φόνο, δέκα κατηγορίες για απόπειρα φόνου και μία για κατοχή ενός φονικού αντικειμένου.

Ωστόσο, η πράξη του «πυροδότησε» σφοδρές ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια των οποίων στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν τεμένη και ξενοδοχεία όπου φιλοξενούνταν μετανάστες, καθώς επίσης εμπορικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες στα οποία αυτοί εργάζονται. Η «απάντηση» της κυβέρνησης Στάρμερ, ήταν να συλλάβει εκατοντάδες υπόπτους, σε βάρος περίπου πεντακοσίων από τους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγίες ή υποκίνηση σε μίσος μέσω του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This