Ετοιμαζόταν για πυρηνική σύρραξη ο Μπάιντεν!

Must Read

Σε άρθρο τους αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) οι New York Times αποκάλυψαν ότι σε ένα απόρρητο έγγραφο που εγκρίθηκε τον Μάρτιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε τις αμερικανικές δυνάμεις να «προετοιμαστούν για πιθανές συντονισμένες πυρηνικές αντιπαραθέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα»!

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η αποκάλυψη της αμερικανικής ιστοσελίδας, ο Μπάιντεν ενέκρινε την περασμένη άνοιξη ένα εξαιρετικά διαβαθμισμένο πυρηνικό στρατηγικό σχέδιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες που, για πρώτη φορά, επαναπροσανατολίζει την αποτρεπτική στρατηγική της Αμερικής ώστε να επικεντρωθεί στην ταχεία επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας.

Η αλλαγή έρχεται καθώς το Πεντάγωνο πιστεύει ότι τα αποθέματα της Κίνας θα ανταγωνιστούν το μέγεθος και την ποικιλομορφία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι ο Μπάιντεν είχε εγκρίνει την αναθεωρημένη στρατηγική, που ονομάζεται «Nuclear Employment Guidance», η οποία επίσης επιδιώκει να προετοιμάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για πιθανές συντονισμένες πυρηνικές προκλήσεις από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα.

Το έγγραφο, που ενημερώνεται κάθε τέσσερα περίπου χρόνια, είναι τόσο διαβαθμισμένο που δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά αντίγραφα, μόνο ένας μικρός αριθμός έντυπων αντιγράφων που διανέμονται σε λίγους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας και διοικητές του Πενταγώνου.

Όμως, σε πρόσφατες ομιλίες, σε δύο ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης επετράπη να υπαινίσσονται την αλλαγή – με προσεκτικά περιορισμένες, μεμονωμένες προτάσεις – πριν από μια πιο λεπτομερή, αδιαβάθμιστη κοινοποίηση στο Κογκρέσο που αναμένεται πριν αποχωρήσει ο Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρος εξέδωσε πρόσφατα ενημερωμένη καθοδήγηση για την απασχόληση πυρηνικών όπλων για να αντιστοιχίσει πολλούς αντιπάλους με πυρηνικά όπλα», είπε ο Vipin Narang, στρατηγιστής που υπηρέτησε στο Πεντάγωνο. «Και συγκεκριμένα», πρόσθεσε, η καθοδήγηση των όπλων αντιπροσώπευε «τη σημαντική αύξηση στο μέγεθος και την ποικιλομορφία» του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τον έλεγχο των όπλων και τη μη διάδοση, Pranay Vaddi, αναφέρθηκε επίσης στο έγγραφο, το πρώτο που εξέτασε λεπτομερώς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να απαντήσουν σε πυρηνικές κρίσεις που ξεσπούν ταυτόχρονα ή διαδοχικά, με συνδυασμό πυρηνικών και μη πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This