Εντοπίστηκαν νεκροί ο «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς» και η κόρη του – Δύο οι αγνοούμενοι στο «περίεργο» ναυάγιο

Must Read

Τέσσερις σορούς ανέσυραν το απόγευμα της Τετάρτης οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας που συνεχίζουν τις έρευνες στο «περίεργο» ναυάγιο του γιοτ του «Bρετανού Μπιλ Γκέιτς» βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στον βυθό της θάλασσας του Παλέρμο.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, μεταξύ των νεκρών που ανασύρθηκαν από το ναύγιο, βρίσκονται ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, και η 18χρονη κόρη του Χάνα. Υπενθυμίζεται ότι στους αγνοούμενους συγκαταλέγονταν και ο δικηγόρος του, Κρις Μορβίλο με τη σύζυγό του όπως και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 4 από τους 6 επιβαίνοντες στο «Bayesian» οι οποίοι αγνοούνταν.

 

O Μάικ Λιντς με τη σύζυγό του

Την ίδια στιγμή,  τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στο φως ανατρέπουν την θεωρία ότι έσπασε το κατάρτι του ιστιοφόρου και βυθίστηκε, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Κάμερες δύο διαφορετικών συστημάτων βιντεοεπιτήρησης κατέγραψαν την στιγμή της βύθισης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας εν μέσω ισχυρής κακοκαιρίας και ανεμοστρόβιλου.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τις κάμερες βίλας 200 ​​μέτρα από την τοποθεσία και δείχνει το σκάφος να βυθίζεται.




 

Οι μαρτυρίες των δυτών που ερευνούν το ναυάγιο στην πρωτεύουσα της Σικελίας, με επιβαίνοντες εξέχοντα πρόσωπα της διεθνούς οικονομικής ελίτ, αναδεικνύει θεωρίες που είχαν αρχικά εξεταστεί περί δολιοφθοράς. Οι δύτες δήλωσαν ότι το κύτος του πλοίου είναι πεσμένο στο πλάι άθικτο μαζί με το κατάρτι.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει πως ο καπετάνιος άλλου γιοτ, που είχε αγκυροβολήσει κοντά την ώρα της καταιγίδας, είπε ότι είδε τον ιστό του Bayesian να «λυγίζει και μετά να σπάει». Ωστόσο, ο Μάρκο Τιλότα, δύτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παλέρμο τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το πλοίο έπεσε στο πλάι άθικτο.




Είχε αφήσει κάποιος ανοιχτά τα φινιστρίνια;

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ιταλικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχαν ανοιχτά φινιστρίνια στο πολυτελές ιστιοφόρο που είχε αφήσει το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τόσο γρήγορα το σκάφος.

Στο σημείο του ναυαγίου μετέβη την Τετάρτη ο Βρετανός πρέσβης στην Ιταλία, ο οποίος δήλωσε: «Άγγλοι επιθεωρητές έφτασαν για σημαντικούς ελέγχους». Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το μυστηριώδες περιστατικό με τους ερευνητές να μη αποκλείουν τίποτε.

Κατά τις συνεχιζόμενες έρευνες θα εξεταστεί εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα δεδομένων των καιρικών προβλέψεων την μοιραία νύχτα και εάν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.

Το γεγονός, άλλωστε, πως θαλαμηγός αγκυροβολημένη κοντά στο Bayesian δεν έπαθε τίποτε από την καταιγίδα προκαλεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

Την ίδια ώρα, μετά τα νέα δεδομένα για την βύθιση του ιστιοφόρου και την εν εξελίξει επιχείρηση ανάσυρσης των νεκρών -όπως θεωρούνται πλέον- επιβαινόντων, η Εισαγγελία του Τέρμινι Ιμερέσε ξεκινησε δικαστική έρευνα για το ναυάγιο.




 

Οι κατηγορίες για απάτη και οι διαβολικές συμπτώσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιντς, απαλλάχτηκε τον Ιούνιο από κατηγορίες για απάτη δισεκατομμυρίων, ύστερα από δίκη στο Σαν Φρανσίσκο στην οποία τον εκπροσώπησε ο αγνοούμενος δικηγόρος του, Μορβίλο. Κατηγορούμενος ήταν επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της Autonomy, συνεργάτης του Λιντς, Στίβεν Τσάμπερλεν. Κατά διαβολική σύμπτωση, η οποία έδωσε τροφή σε μια σειρά από διαδικτυακές θεωρίες συνωμοσίας, το Σάββατο χτυπήθηκε στη Βρετανία από αυτοκίνητο, ενώ είχε πάει για τρέξιμο. Τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν από το ναυάγιο στην Ιταλία, ο Τσάμπερλεν άφησε την τελευταία του πνοή.

Σαν από ένα σατανικό παιχνίδι της μοίρας, ο Λιντς είχε πάει με το κότερο στην Ιταλία για να γιορτάσει την αθώωσή του από το αμερικανικό δικαστήριο. Ηθελε να εγκαινιάσει «τη νέα ζωή του», όμως το ταξίδι στην Ιταλία μπορεί να του έχει κοστίσει τη ζωή…

Οι ιταλικές Αρχές έκαναν λόγο για πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Δευτέρα το λιμάνι του Πορτιτσέλο, στο οποίο ήταν αγκυροβολημένο το αξίας 32.000.000 ευρώ «Bayesian» με το μεγαλύτερο κατάρτι στον κόσμο. Η καταιγίδα ήταν τόσο ξαφνική που ο καπετάνιος του, Τζέιμς Κάτφιλντ, δήλωσε από το νοσοκομείο ότι «δεν την είδαμε να έρχεται». Με το που σταμάτησε η καταιγίδα, το «Bayesian» είχε ήδη βυθιστεί, όπως δήλωσε ο Κάρστεν Μπόρνερ, καπετάνιος του σκάφους, που έσωσε 15 από τους 22 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Λιντς, Αντζελα Μπακάρες.

Ωστόσο, τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας έδωσε η πρώην επικεφαλής του προσωπικού του «Bayesian», Μόνικα Γένσεν, δηλώνοντας στην «Telegraph» ότι η βύθιση του «Bayesian» της φαίνεται «λίγο περίεργη», καθώς είχε διασχίσει χωρίς κανένα πρόβλημα τον Ατλαντικό Ωκεανό, παρόλο που έπεσε σε άσχημο καιρό.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This