Η Bavarian Nordic θέλει: Εμβόλια κατά της Mpox σε όλες τις χώρες, εμβολιασμό εφήβων και προσεχώς παιδιών

«Εκτίναξη» κατά 10% της μετοχής της εταιρείας

Must Read

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει η Bavarian Nordic, η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία που παρασκευάζει το εμβόλιο (JYNNEOS) κατά της Ευλογιάς των Πιθήκων (Mpox), δηλώνοντας ότι είναι «καλύτερα προετοιμασμένη» σε σχέση με την προηγουμένη επιδημία της νόσου το 2022, ενώ ανακοίνωσε ότι υπολογίζει σε πωλήσεις σχεδόν 750 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο του 2024 (είχε κύκλο εργασιών 190 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο).

Τα έσοδά της για το πρώτο εξάμηνο ήταν 2,259 εκατομμύρια DKK (σχεδόν 310 εκατ. ευρώ) και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ήταν 441 εκατομμύρια DKK.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Πολ Σάπλιν δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Όχι μόνο συγκεντρώσαμε αποθέματα για να ανταποκριθούμε στις προβλεπόμενες παραγγελίες, αλλά επίσης συγκεντρώσαμε αποθέματα ώστε να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε περίπτωση επιδημίας, όπως τώρα συμβαίνει».

πηγή φωτογραφίας: https://www.bavarian-nordic.com/media/media/images.aspx

Και πρόσθεσε σε ότι αφορά τους «στόχους» της Bavarian Nordic:

«Δυστυχώς, το mpox γίνεται ξανά παγκόσμιο πρωτοσέλιδο ως αποτέλεσμα του αριθμού ρεκόρ των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στην Αφρική. Η κατάσταση ώθησε το αφρικανικό CDC και τον ΠΟΥ να κηρύξουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και η Bavarian Nordic συνεργάζεται στενά με όλους τους ενδιαφερόμενους για να διασφαλίσει τη δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο mpox. Είναι σημαντικό ότι έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων της Αφρικής (CDC), τόσο για την εξερεύνηση της προσφοράς, όσο και για την επέκταση του κατασκευαστικού μας δικτύου ώστε να συμπεριλάβει την Αφρική. Εργαζόμαστε επίσης με τον ΠΟΥ σε μια ρυθμιστική πορεία για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όλες τις χώρες, ενώ παράλληλα αναζητούμε έγκριση για χρήση σε εφήβους και επίσης διεξάγουμε κλινικές μελέτες στην Αφρική για περαιτέρω επέκταση της χρήσης στα παιδιά».

Ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή εμβολίων:

«Πράγματι, ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή εμβολίων για να εξασφαλίσει τη συνεχή δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο mpox. Ως εκ τούτου, έχουμε την ικανότητα να κατασκευάσουμε 10 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2025, πέρα ​​από τις τρέχουσες παραγγελίες μας και θα μπορούσαμε ήδη να προμηθεύουμε έως και 2 εκατομμύρια δόσεις φέτος. Η Bavarian Nordic είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να παίξει το ρόλο μας στην προστασία και τη διάσωση ζωών σε όλο τον κόσμο και να περιορίσει το τελευταίο ξέσπασμα».

Επί του παρόντος, η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία έχει περίπου 500.000 δόσεις σε απόθεμα.

Χθες Τετάρτη, ανακοινώθηκε από την Bavarian Nordic ότι έλαβε μια νέα παραγγελία για την προμήθεια 440.000 δόσεων εμβολίων ευλογιάς και mpox «σε μια μη αποκαλυπτόμενη ευρωπαϊκή χώρα».

Μια κίνηση που προκάλεσε την… εκτίναξη της μετοχής της εταιρείας βιοτεχνολογίας κατά 10%, αφού ταυτόχρονα, σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Τον τελευταίο μήνα, η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% όπως αναφέρει το fiercepharma.com.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η μεγάλη έξαρση της ασθένειας στην Αφρική οφείλεται κυρίως στο νέο στέλεχος, την παραλλαγή clade 1b, που είναι πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η Bavarian Nordic ζήτησε πρόσφατα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της στους εφήβους ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This