Σερβία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από την βύθιση σκάφους – Μετέφερε μετανάστες

Στον ποταμό Δρίνο

Must Read

Τραγωδία! Τουλάχιστον εννέα μετανάστες πνίγηκαν και πολλοί ακόμη αγνοούνται μετά την βύθιση σκάφους, με το οποίο επιχείρησαν να διαπλεύσουν τον ποταμό Δρίνο, στα σύνορα μεταξύ ΣερβίαςΒοσνίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής ομάδας διασωστών.

Ο Βλάντα Ράνκιτς λοιπόν, εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι το σκάφος αναποδογύρισε γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα. «Δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί εννέα πτώματα». Μίλησε δε κοντά στο σημείο όπου έγινε το ναυάγιο στη βοσνιακή πόλη Μπράτουνατς. Πρόσθεσε ότι οι διασώστες αναζητούν μια μητέρα και ένα μωρό. «Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν επιζώντες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ράνκιτς, στις έρευνες κατά μήκος της όχθης του ποταμού μετέχουν ομάδες διασωστών, Βόσνιοι και Σέρβοι συνοριοφύλακες, δύτες και πυροσβέστες. «Αναπτύξαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», είπε.

Σύγχυση ωστόσο επικρατεί όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των μεταναστών και των διασωθέντων. Ο Ράνκιτς δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι επέβαιναν στο σκάφος. Νωρίτερα, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπόρις Τρνίνιτς είπε στο πρακτορείο Srna ότι μια ανεπίσημη εκτίμηση έκανε λόγο για 30 μετανάστες, εκ των οποίων οι 15 κατάφεραν να βγουν στην όχθη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι στην λέμβο επέβαιναν 25 άνθρωποι και από αυτούς οι 18 έφτασαν στην ξηρά, στην πλευρά της Βοσνίας. Το τηλεοπτικό κανάλι N1 μετέδωσε ότι αναζητείται ο διακινητής που μετέφερε τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This