Φυσικό αέριο: Στο 90% τα αποθέματα στην Ευρώπη – Η προσοχή στις εναπομείνασες ροές από Ρωσία

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι λιγότερο γεμάτοι από ό,τι πέρσι, αλλά παραμένουν πάνω από τον πενταετή μέσο όρο τους

Must Read

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ευρώπης θεωρούνται ακόμη γεμάτα, παρά την κατάσταση στο ρωσοουκρανικό. Συμβάλλοντας έτσι στην ανάσχεση του πρόσφατου ράλι των τιμών λόγω του προβληματισμού για τους κινδύνους στον εφοδιασμό.

Τα επίπεδα αποθήκευσης της ηπείρου έφτασαν στο 90% της χωρητικότητάς τους στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Gas Infrastructure Europe. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο κυμαίνονταν κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων νωρίς την Τετάρτη, αφού έχασαν 4,7% μια μέρα πριν, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούνιο. Η αγορά έχει αποδειχθεί ευαίσθητη στις διαταραχές του εφοδιασμού αυτό το καλοκαίρι, με τηνν ανησυχία για τις εναπομείνασες ροές από Ρωσία να πυροδοτούν ράλι, νωρίτερα στον μήνα.

Προς το παρόν, τα άφθονα αποθέματα συμβάλλουν στην αντιστάθμιση των κινδύνων προσφοράς. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι σχετικά λιγότερο γεμάτοι από ό,τι ήταν πέρσι τέτοια εποχή, αλλά παραμένουν πάνω από τον πενταετή μέσο όρο τους. Ωστόσο, η ήπειρος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους που σχετίζονται με ξαφνικές διακοπές στις ροές. Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να συζητούν πώς θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις ροές από ρωσικούς αγωγούς, όταν λήξει η συμφωνία διαμετακόμισης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, στο τέλος του έτους. Τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια κι ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς φυσικού αερίου, υποχώρησαν κατά 0,3% στα 37,85 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This