Να «τινάξουν στον αέρα» την Τραπεζούντα και την Παναγία Σουμελά θέλουν τα τσιράκια του Ερντογάν!

Κάθε χρόνο τα ίδια, από τους ίδιους γραφικούς και επικίνδυνους – Επικεφαλής ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Must Read

Ομάδες υπερεθνικιστικών και ισλαμιστών κάλεσαν το κοινό να συγκεντρωθεί στο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα για να εμποδίσουν την ετήσια λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που διοργανώνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει προγραμματιστεί για σήμερα (23Αυγούστου).

Πρόκειται για τη θεία λειτουργία που προκλητικά δεν επέτρεψε η Τουρκία να γίνει στις 15 Αυγούστου, έχοντας ως πρόφαση τις αντιδράσεις από εθνικιστικές ομάδες καθώς θα συνέπιπτε με την επέτειο της οθωμανικής κατάκτησης της Τραπεζούντας.

Όπως αναφέρει το Nordic Monitor, ομάδες με επικεφαλής τον -γνωστό και μη εξαιρετέο- απόστρατο ναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος ηγείται του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής, είχαν κάνει επίσημες προσπάθειες να εμποδίσουν την σημερινή τέλεση της θείας λειτουργίας, αλλά το γραφείο του κυβερνήτη επέτρεψε να προχωρήσει.

Στη συνέχεια, αυτές οι επικίνδυνες ομάδες κάλεσαν τους κατοίκους της Τραπεζούντας να αποτρέψουν την πραγματοποίησή της, ζητώντας αρχικά από τον κόσμο να κάνει αγρυπνία μπροστά στο μοναστήρι από τις πρώτες πρωινές ώρες και να εμποδίσει την εκδήλωση!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 21 Αυγούστου στην Ένωση Δημοσιογράφων της Τραπεζούντας, ο ΓιαΪτζί είπε ότι «τέτοια τελετουργικά», τα οποία είπε ότι «υποστηρίζουν την ελληνική προπαγάνδα, τον αυτονομισμό και τις αντικρατικές δραστηριότητες, πρέπει να απαγορευθούν».

Ο Τούρκος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ενώ «ο καθένας μπορεί να έρθει να ανάψει ένα κερί ή να κάνει ό,τι θέλει», ένα τελετουργικό που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο αναφέρει ως «Μαύρο Ιερέα», δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό. «Είμαστε εδώ και θα μείνουμε εδώ μέχρι να σταματήσει αυτό το τελετουργικό. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει», είπε.

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι οπαδοί του δεν μπορούν να έρθουν εδώ και να κάνουν το τελετουργικό», είπε έξαλλος και κάλεσε όλους τους κατοίκους της Τραπεζούντας να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της λειτουργίας!

Προέτρεψε μάλιστα όλους τους «Τούρκους πατριώτες – αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους μουσουλμάνους» να αντιταχθούν!

Μια επικίνδυνη στάση που μόνο ταραχές μπορεί να υποδαυλίσει, τόσο στην καρδιά του Πόντου, όσο και στην Παναγία Σουμελά.

«Το κράτος μας, το έθνος μας, η θρησκεία μας, η κληρονομιά μας, η ιστορία μας, η δημοκρατία μας και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ [ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας] δέχονται επίθεση», συνέχισε το παραλήρημά του ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σε απάντηση στην απαγόρευση της εκδήλωσης της 15ης Αυγούστου στη Μονή Σουμελά, τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα παρευρεθεί στη σημερινή τελετή και θα έστελνε έναν βοηθό για να επιβλέπει. Ο Γιαϊτζί αργότερα περιέγραψε την απουσία του Πατριάρχη ως «επιτυχία λόγω των προσπαθειών τους».

Ο Γιαϊτζί είναι μεταξύ των στενών συνεργατών του Τούρκου Προέδρου και ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. ακούστηκε να ψιθυρίζει στον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ομιλίας του στο CNN Türk εκείνο το βράδυ.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Γιαϊτζί έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εκκαθάριση των αντιπάλων του Ερντογάν και των φιλοΝΑΤΟϊκών αξιωματικών από τον στρατό.

Είναι επίσης ο κατασκευαστής του λογισμικού που ονομάζεται «Fetometre» (FETOμετρο!!!), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αναγνώριση μελών του κινήματος Γκιουλέν, το οποίο κατηγορεί ο Ερντογάν για τα πάντα! Ωστόσο, σύμφωνα με το λογισμικό που ανέπτυξε ο ίδιος, ο ΓιαΪτζί έλαβε επίσης μια βαθμολογία που υποδήλωνε τη σχέση του με το κίνημα!

Είναι επίσης ισχυρός υποστηρικτής και εμπνευστής του επεκτατικού δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να επιβάλει στη Μεσόγειο και δυστυχώς, με τη «βοήθεια» της ελληνικής Κυβέρνησης, φαίνεται να υλοποιεί.

Ο Τούρκος απόστρατος ισχυρίζεται ακόμα ότι οι τελετουργίες που πραγματοποιούνται στην Παναγία Σουμελά, είναι μέρος ενός σχεδίου που ενορχηστρώθηκε από μέλη του κινήματος Γκιουλέν!

Μεταξύ των ομάδων που τον υποστηρίζουν είναι το Κόμμα Vatan (Πατρίδα), του οποίου ηγείται ο εθνικιστής Doğu Perinçek, υποστηρικτής της κυβέρνησης του Ερντογάν.

  • Οι «πολιτικές φιλοδοξίες» του Πατριαρχείου επισημαίνονται σε μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydınlık, σε άρθρο με τίτλο «Αμφισβητώντας το Σύνταγμα»:
Το σχετικό πρωτοσέλιδο (22/8) -πηγή: https://nordicmonitor.com

Στις ομάδες που υποστηρίζουν τον Γιαϊτζί περιλαμβάνονται ακόμα μέλη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), συμμάχου του Ερντογάν.

Η Arzu Erdem, η οποία έχει υπηρετήσει τρεις θητείες ως βουλευτής του MHP και είναι στενά συνδεδεμένη με τον αρχηγό του κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε την Τραπεζούντα στις 21 Αυγούστου.

Μαζί με τον Γιαϊτζί, η Erdem συναντήθηκε με τον κυβερνήτη και την αστυνομία για να υποστηρίξει την ακύρωση της θείας λειτουργίας.

Η Τουρκάλα έχει δηλώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχει δεσμευτεί να σταθεί σταθερά «ενάντια σε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη της περιοχής».

Τόνισε ακόμα ότι «δεν θα ανεχτούν τις ελληνικές δραστηριότητες του Πόντου που μεταμφιέζονται σε τελετουργίες».

Σύμφωνα με την Ερντέμ, «τέτοιες δραστηριότητες έχουν στόχο να υπονομεύσουν τις αξίες του έθνους και την κυριαρχία του κράτους».

Ο Coşkun Dilber, επαρχιακός πρόεδρος της Τραπεζούντας της υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων Türkiye Kamu-Sen, εξέδωσε δήλωση περιγράφοντας το τελετουργικό ως «παράνομο», απαιτώντας την «άμεση ακύρωσή του» και την «απαγόρευση μελλοντικών τέτοιων εκδηλώσεων».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτός είναι ο τίτλος ενός video clip Βρετανού που κυκλοφορεί στο you tube και διαφημίζει τα οθωμανικά κτίσματα στα Ιωάννινα. Τη στιγμή που οι εδώ τάχατες προοδευτικοί φυλούν και συντηρούν ως κόρη οφθαλμού τα μνημεία των Οθωμανών για να δηλώνουν οι τούρκοι την παρουσία τους και να τα χρησιμοποιούν κι ως μέσο προπαγάνδας, στην Τουρκία έχουν φροντίσει να εξαλείψουν κάθε είδους ελληνικής παρουσίας με τη μακραίωνη πορεία της στη Μ. Ασία. Οι τούρκοι ξεναγοί βαφτίζουν ως ρωμαϊκά, όλα τα αρχαιοελληνικά μνημεία, κάνοντας προπαγάνδα σε εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, οι εκκλησίες έχουν καταστραφεί και βεβηλωθεί και η Αγία Σοφία με τη Μονή της Χώρας έχουμ μετατραπεί σε τζαμιά. Ας μάθουν κάποιοι εδώ ότι ο πολιτισμός και η καλή γειτονία προϋποθέτουν αμοιβαιότητα. Και βέβαια στη χώρα της αναξιοπρέπειας, ποιος να διαμαρτυρηθεί;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This