Φόβοι για ρύπανση από αέρια μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία – Εκκενώνονται περιοχές

Συντριβάνια λάβας εξακοντίζονται με φόντο τον νυχτερινό ουρανό

Must Read

Ηφαίστειο στην νοτιοδυτική Ισλανδία εξερράγη, και εκτοξεύει λάβα και καπνό για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις Αρχές, εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αέρια και ήδη εκκενώθηκε πολυτελές θέρετρο.

Συντριβάνια λάβας εξακοντίζονται με φόντο τον νυχτερινό ουρανό στην χερσόνησο Ρέκιανες.

«Αυτή είναι μια χαρακτηριστική αρχή μιας έκρηξης. Στην αρχή καταγράφουμε υψηλούς πίδακες λάβας και μεγάλη ισχύ, και πολύ γρήγορα αυτή η δραστηριότητα ελαττώνεται, όμως αυτό δεν μας λέει κάτι σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο» δήλωσε η Ρίκε Πέντερσεν, επικεφαλής του Σκανδιναβικού Κέντρου Ηφαιστειολογίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι τα ηφαιστειακά αέρια που εκλύθηκαν από την έκρηξη θα μπορούσαν να μεταφερθούν από τον άνεμο νότια και νοτιοανατολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ρωγμή στο ηφαίστειο, το οποίο έχει εκραγεί έξι φορές από τον Δεκέμβριο, εκτεινόταν στα 5 χιλιόμετρα κατά την διάρκεια της ημέρας από 3,9 χλμ αργά χθες το βράδυ, εξήγησε η Πέντερσεν.

Το πολυτελές σπα Blue Lagoon, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο με μεγάλες εξωτερικές λίμνες που θερμαίνονται με την βοήθεια της γεωθερμικής ενέργειας, εκκενώθηκε χθες το βράδυ και παραμένει κλειστό. Περίπου 1.300 επισκέπτες και προσωπικό βρίσκονταν στο σπα.

 Η κοντινή πόλη Γκρίνταβικ, που έχει απειληθεί από την λάβα και έχει πληγεί από σεισμούς κατά την διάρκεια προηγούμενων εκρήξεων, δεν επηρεάζεται άμεσα.

Επίσης, δεν υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια των αεροσκαφών προς και από το αεροδρόμιο Keflavik της πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This