Άνανδροι βεβήλωσαν ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στην Κωνσταντινούπολη – Νάρκωσαν τα σκυλιά

Για «πράξη ενάντια στις θρησκευτικές αξίες» μιλά η Κοινότητα Αγίου Δημητρίου Ταταούλων

Must Read

Βέβηλοι προκάλεσαν καταστροφές στο Ελληνορθόδοξο κοιμητήριο του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων (Κurtuluş) στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.

Δείτε βίντεο της Sabah από το νεκροταφείο, πατώντας ΕΔΩ.

Το δημοσίευμα της Sabah

«Αυτή η επίθεση θεωρείται πράξη ενάντια στις θρησκευτικές μας αξίες. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα φέρουν τους δράστες στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ελληνορθόδοξου βακουφιού, της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ταταούλων (Kurtuluş Aya Tanaş Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı) στην οποία βρίσκεται το νεκροταφείο, Γιώργος Θεοδωρίδης.

«Προκάλεσε θλίψη στην Ορθόδοξη κοινότητα», η επίθεση, σημειώνεται ακόμα σε σχετική δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι στο κοιμητήριο είχαν σκαφτεί μεγάλοι λάκκοι, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά που φυλούσαν το χώρο είχαν ναρκωθεί.

Επίσης, σημειώθηκαν πολλές καταστροφές σε μνήματα, ενώ διαπιστώθηκε ότι η περίφραξη είχε παραβιαστεί, έχοντας υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το δημοσίευμα του Odatv

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε επίσης ότι «αυτό το περιστατικό δεν πρέπει να ληφθεί σε άλλες διαστάσεις αποδίδοντας διαφορετικά νοήματα στην κοινωνία» και ότι το Kurtuluş «θα συνεχίσει να παραμένει μια συνοικία όπου διαφορετικές κοινότητες που είναι μαζί για αιώνες ζουν αδελφικά και ειρηνικά».

Το νεκροταφείο, που υπάρχει εδώ και 159 χρόνια, είναι τόσο θρησκευτικής όσο και πολιτιστικής σημασίας για την ορθόδοξη κοινότητα της Πόλης.

Δημοσίευμα του kisadalga.net

*αρχική φωτογραφία: video capture από www.sabah.com.tr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This