Beatles: Το υπόγειο στο Λίβερπουλ μετατράπηκε σε Airbnb

Οι θαυμαστές των Beatles θα μπορούν πλέον να μείνουν στο σπίτι, στο υπόγειο του οποίου, πραγματοποίησαν κάποιες από τις πρώτες τους εμφανίσεις τα θρυλικά «σκαθάρια». Ο χώρος είχε εξάλλου μετατραπεί σε κλαμπ.

Το Casbah Coffee Club, στο West Derby του Λίβερπουλ, φιλοξένησε 13 εμφανίσεις από το πρώτο συγκρότημα του Τζον Λένον (John Lennon), τους Quarrymen και πάνω από 40, των «Fab Four», στην αρχή της καριέρας τους.

Άνοιξε για πρώτη φορά το 1959 από την μητέρα του αρχικού ντράμερ των Beatles, Πιτ Μπεστ (Pete Best), Μόνα, στο υπόγειο του σπιτιού, αφού πρώτα αγόρασε το ακίνητο, υποθηκεύοντας όλα τα κοσμήματά της, για να στοιχηματίσει σε μία κούρσα ιπποδρόμου!

Τώρα το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Haymans Green 8 και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει μετατραπεί σε Airbnb με πέντε διαμερίσματα. «Οι Beatles έπαιζαν εδώ, διασκέδαζαν εδώ, κοιμόντουσαν εδώ», είπε στο BBC ο μουσικός ο οποίος ήρθε στο σπίτι όταν ήταν 16 ετών, και τόνισε ότι έχει «ωραίες αναμνήσεις» από τότε.

Οι σουίτες που βρίσκονται πάνω από το κλαμπ το οποίο έκλεισε το 1962, έχουν πάρει τα ονόματα των Λένον, Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney), Τζορτζ Χάρισον (George Harrison), καθώς και του Στιούαρτ Σάκλιφ (Stuart Sutcliffe) του πρώτου μπασίστα του συγκροτήματος, όπως και του Μπεστ. Έχουν στολιστεί με αναμνηστικά από εκείνη την εποχή όπως φωτογραφίες του συγκροτήματος, αφίσες και μουσικά όργανα.

Το κόστος διαμονής ξεκινά από 150 λίρες τη βραδιά και ήδη έχει δεχτεί κρατήσεις από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Guardian. Το υπόγειο έχει διατηρηθεί όπως ήταν ως κλαμπ, με τα ντραμς να βρίσκονται στη σκηνή. Η ανακαίνιση του σπιτιού η οποία ξεκίνησε από το 2020 δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής για τους Beatles, αλλά και στη μνήμη της μητέρας του Μπεστ η οποία πιστώνεται μέρος από την θρυλική ιστορία του γκρουπ. «Πιστεύω ότι αν ήταν ακόμη εδώ θα ήταν πολύ περήφανη», ανέφερε ο Μπεστ.

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ