Ουκρανία: Αγνοείται δημοσιογράφος του Reuters μετά από πλήγμα σε ξενοδοχείο

Δύο ακόμη τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Must Read

Ξενοδοχείο στην πόλη Κραματόρσκ στο οποίο διέμεναν μέλη της ομάδας του Reuters που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία δέχθηκε πλήγμα με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ένας να είναι αγνοούμενος.

Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο ειδήσεων διευκρινίζει ότι το «Hotel Sapphire», όπου διέμενε εξαμελής ομάδα του Reuters, χτυπήθηκε το Σάββατο (24/8) «προφανώς από πυραυλικό πλήγμα», επισημαίνοντας: «Ένας από τους συναδέλφους μας αγνοείται, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία».

«Τρεις άλλοι συνάδελφοί μας έχουν καταμετρηθεί. Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμενοι με τις Αρχές στο Κραματόρσκ, και υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Θα ενημερώσουμε όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες», τονίζει το Reuters.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, Βαντίμ Φιλάσκιν, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «οι Ρώσοι έπληξαν το Κραματόρσκ» και ότι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, ενώ ένας αγνοείται ύστερα από πλήγμα σε ξενοδοχείο. «Οι Αρχές, η Αστυνομία και διασώστες εργάζονται στο σημείο, καθαρισμός από τα συντρίμμια και επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στόλιο επί του θέματος από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram, ότι άρχισε «προανακριτική έρευνα» για το πλήγμα, το οποίο σημειώθηκε, στις 22:35 (τοπική ώρα) του Σαββάτου (24/8). «Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Κραματόρσκ, πιθανώς με πύραυλο Iskander-M», σημείωσε χαρακτηριστικά.

*Πηγή φωτό: Screenshot

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This