Η έδρα της Μοσάντ(;) στόχος της επίθεσης της Χεζμπολάχ – «Στο μέλλον μπορεί να χτυπήσουμε με πυραύλους ακριβείας» απείλησε ο Νασράλα

Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την τύχη των κατοίκων της Γάζας και των ομήρων της Χαμάς είναι ο λόγος που καθυστέρησε η εκδήλωση αντιποίνων στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της λιβανέζικης οργάνωσης

Must Read

Το γεγονός ότι στόχος της πρωινής επίθεσης της Χεζμπολάχ στο έδαφος του Ισραήλ ήταν μια στρατιωτική βάση και πιο συγκεκριμένα η «Μονάδα 8200» του Ισραηλινού Σώματος Πληροφοριών, η οποία είναι υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις και πληροφορίες στον κυβερνοχώρο, ξεκαθάρισε το απόγευμα ο Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως «στο μέλλον δεν αποκλείται να χρησιμοποιήσαμε πυραύλους ακριβείας κατά του Ισραήλ».

Ειδικότερα, στο αποψινό τηλεοπτικό του διάγγελμα για την επίθεση που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, ο επικεφαλής της λιβανέζικης οργάνωσης ξεκίνησε την ομιλία του αποτίνοντας φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαλίμ Αλ Χας, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ανέφερε πως η οργάνωση στόχευσε μια βάση των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών έξω από το Τελ Αβίβ και απέφυγε να επιτεθεί σε ισραηλινές πολιτικές υποδομές. «Ο κύριος στόχος της σημερινής επιχείρησης ήταν η βάση Γκλιλότ, όπου βρίσκεται η Μονάδα 8200. Η στοχευμένη βάση απέχει 110 χιλιόμετρα από τα λιβανέζικα σύνορα και 1.500 μέτρα από το Τελ Αβίβ. Δεν πρόκειται για επίθεση στη Ναχαρίγια ή τη Χάιφα», δήλωσε σχετικά ο Νασράλα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα αντίποινα της Χεζμπολάχ για την δολοφονία του Φουάντ Σουκρ καθυστέρησαν λόγω της αμερικανικής και ισραηλινής κινητοποίησης και «για να δοθεί μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, διότι όλος μας ο στόχος είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας». Σύμφωνα με τον Νασράλα, «έπρεπε να διαβουλευτούμε με διάφορα μέρη, για να πάρουμε μια απόφαση εάν η απάντηση θα ήταν ατομικά ή μέσω του άξονα της αντίστασης» και αποφασίστηκε τελικά ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει ξεχωριστά. Άλλωστε, ο άξονας της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν ή των Χούθι στην Υεμένη, εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να απαντήσει ανεξάρτητα.

«Η Χεζμπολάχ δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον», συνέχισε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι κανένας από αυτούς τους πυραύλους δεν υπέστη ζημιές από τα ισραηλινά πλήγματα. Εκτόξευσε, πάντως, περισσότερους από 300 πυραύλους για να… αποσπάσει την προσοχή του ισραηλινού αμυντικού συστήματος Iron Dome, ενώ εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία εισήλθαν όλα στον ισραηλινό εναέριο χώρο, υποστήριξε ο Νασράλα.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ένας αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασε στους προβλεπόμενους στόχους τους, αλλά ο εχθρός σιωπά γι’ αυτό ως συνήθως», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει υπερβάλει ως προς την επιτυχία των προληπτικών αεροπορικών επιδρομών του εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ. «Ο ισχυρισμός του Νετανιάχου και του στρατού του ότι κατέστρεψαν χιλιάδες πυραύλους και χιλιάδες εκτοξευτές πυραύλων είναι ψευδής. Μόνο δύο εκτοξευτήρες πυραύλων μας χτυπήθηκαν από αυτούς – μετά την επιχείρησή μας και όχι πριν», δήλωσε ο Νασράλα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η Χεζμπολάχ φρόντισε να εκκενώσει εκ των προτέρων τις τοποθεσίες όπου είναι σταθμευμένοι οι στρατηγικοί εκτοξευτές ρουκετών. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ επιτέθηκε σήμερα μόνο σε άδειες περιοχές», κατέληξε.




Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν πως δεν θέλουν κλιμάκωση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις διπλωματών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πραγματοποίησαν απόψε, μετά τις εκατέρωθεν επιθέσεις, συνομιλίες μέσω διαμεσολαβητών τους, προκειμένου να αποφευχθεί η περεταίρω κλιμάκωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο, το κύριο μήνυμα που ανταλλάχθηκε μεταξύ των μερών, αφορούσε στην ολοκλήρωση της φάσης των αμοιβαίων επιθέσεων και βομβαρδισμών, καθώς και στη συμφωνία ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Κατά τα φαινόμενα, Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν ότι δεν επιθυμούν να υπάρξει συνέχεια μετά τα σημερινά χγτυπήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This