Νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα: Η Χαμάς αποχώρησε από το Κάιρο απορρίπτοντας τους νέους όρους του Ισραήλ για εκεχειρία

H παλαιστινιακή οργάνωση εμμένει στην πρόταση της 2ας Ιουλίου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και διαψεύδει πως επίκειται συμφωνία με τους Ισραηλινούς

Must Read

Το Ισραήλ μπορεί να τα βρήκε -κατά τα φαινόμενα- με την Χεζμπολάχ, όσον αφορά στη μη συνέχιση των μεταξύ τους επιθέσεων μετά τα πρωινά εκατέρωθεν χτυπήματα, ωστόσο η Χαμάς είναι μια ολότελα διαφορετική ιστορία.

Ειδικότερα, οι διαπραγματευτές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού παραστρατιωτικού και πολιτικού κινήματος απέρριψαν νωρίτερα σήμερα τους νέους ισραηλινούς όρους για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με την αντιπροσωπεία της, μάλιστα, να αποχωρεί όχι μόνο από το τραπέζι των συζητήσεων με τους διεθνείς μεσολαβητές, αλλά και από το Κάιρο, αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού τους διπλωμάτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ που πασχίζουν να επιτύχουν την πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα.


Όπως δήλωσε σχετικά ο Εζάτ Ρισκ, ένας από τους διαπραγματευτές της Χαμάς, οι απεσταλμένοι της «συνάντησαν τους Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των τελευταίων διαπραγματεύσεων», τονίζοντας πως η θέση του κινήματός του παραμένει αμετάβλητη. Η Χαμάς θέλει «πλήρη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (των ισραηλινών στρατευμάτων), την επιστροφή των εκτοπισμένων, την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, την ανοικοδόμηση και μια συμφωνία ανταλλαγής» μεταξύ Παλαιστινίων κρατουμένων και ομήρων στη Γάζα, διευκρίνισε ο Ρισκ.

Από την πλευρά του, ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, δήλωσε ότι η Χαμάς εμμένει στην πρόταση της 2ας Ιουλίου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απορρίπτει τους νέους ισραηλινούς όρους και αναφέρει ότι οι συνομιλίες για επικείμενη συμφωνία είναι ψευδείς. «Δεν θα δεχθούμε συζητήσεις για αναιρέσεις από αυτά που συμφωνήσαμε στις 2 Ιουλίου ή για νέους όρους», δήλωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης Al-Aqsa.

Στο μεταξύ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα το βράδυ μια ρουκέτα «M90» προς το Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις «ισραηλινές σφαγές κατά αμάχων», με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει πως η ρουκέτα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ισραηλινή άμυνα, οι σειρήνες ήχησαν γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Ρισόν ΛεΖιόν, μια πόλη νοτίως του Τελ Αβίβ, με τους IDF να ανακοινώνουν πως «ένα βλήμα που διαπιστώθηκε ότι προήλθε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε ακατοίκητη τοποθεσία, στην περιοχή Ρισόν ΛεΖιόν».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This