Ναυάγιο στη Σικελία: Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του καπετάνιου

Οι τελευταίες στιγμές των επιβατών

Must Read

Άμεσες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ναυαγίου του πολυτελούς σκάφους Bayesian στην θάλασσα του Παλέρμο της Σικελίας με επτά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν εισαγγελείς της Ιταλίας το περασμένο Σάββατο είχαν αναφέρει ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρχε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Δείτε βίντεο:




«Βρισκόμαστε στην αρχική φάση (…) Σε αυτό το στάδιο, συγκεκριμένα επειδή η έρευνα μπορεί να εξελιχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν αποκλείουμε τίποτα», είχε αναφέρει ο εισαγγελέας Αμπρότζιο Καρτόζιο, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είχε ξεκινήσει ακόμα έρευνα εις βάρος κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Ο καπετάνιος του γιοτ

Η έρευνα άρχισε και επίσημα σήμερα και το πρώτο πρόσωπο το οποίο έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» των εισαγγελέων είναι ο καπετάνιος του σκάφους, ο 51χρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 51χρονος ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση ναυαγίου. Η βρετανική πηγή αναφέρει πως το γεγονός πως θα υπάρξει έρευνα δεν σημαίνει πως θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος του.

Δείτε βίντεο:




Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην συνέντευξη οι εισαγγελείς, υπάρχει πιθανότητα το ναυάγιο να προκλήθηκε από ανθρώπινα λάθη. Όπως είχαν δηλώσει, επίσης, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Bayesian δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Ιταλία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Δεν έγινε γνωστό αν η παραπάνω δήλωση συνεχίζει να ισχύει μετά την έναρξη της έρευνας σε βάρος του καπετάνιου.

Δείτε βίντεο:




Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις για τις τελευταίες στιγμές των επιβατών

Ανατριχιάζουν όσα έρχονται στο φως σχετικά με τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι επιβάτες του πολυτελούς γιοτ Bayesian το οποίο βυθίστηκε στο Παλέρμο της Σικελίας.

Όταν συνειδητοποίησαν ότι το σκάφος όδευε προς τον βυθό της θάλασσας, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες θέλησαν να σωθούν και μετακινήθηκαν στις καμπίνες που ήταν στα αριστερά.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Τζιρολάμο Μπεντιβόλιο Φιάντρα, καθώς το Bayesian η δεξιά πλευρά του ήταν στραμμένη προς τον πυθμένα και η αριστερή προς την επιφάνεια. Όλοι οι επιβάτες που πνίγηκαν εντοπίστηκαν όλοι στην αριστερή πλευρά, όπου είχαν καταφύγει για να σωθούν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούσαν να σωθούν πηγαίνοντας στις καμπίνες στην αριστερή πλευρά. Βρήκαμε τις πρώτες πέντε σορούς στην πρώτη καμπίνα στην αριστερή πλευρά και την τελευταία σορό στην τρίτη καμπίνα στην ίδια πλευρά. Υπήρχαν συνολικά έξι καμπίνες: τρεις στην αριστερή και τρεις στη δεξιά πλευρά. Τους βρήκαμε στο υψηλότερο μέρος του σκάφους προς την επιφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιάντρα.




Η 18χρονη Χάνα Λιντς, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς ήταν εκείνη που εντοπίστηκε χθες μόνη της σε μια καμπίνα του σκάφους, διαφορετική από εκείνη που ήταν ο πατέρας της και οι άλλοι επιβάτες.

Δείτε επίσης:

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το ναυάγιο στη Σικελία: «Πήγαν στις καμπίνες στα αριστερά για να σωθούν, η Χάνα Λιντς ήταν μόνη της»

Ναυάγιο με επτά νεκρούς στο Παλέρμο: Εξετάζονται τα σενάρια της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των ανθρώπινων λαθών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This