Ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να εισβάλλουν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ

Must Read

Νέο κύμα γενικευμένων επιθέσεων εξαπέλυσε για δεύτερη μέρα η Ρωσία σε ολόκληρη την Ουκρανία ενώ κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη δέχτηκε και το Κίεβο. Οι συναγερμοί ηχούσαν ασταμάτητα και οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς πέρασε τη νύχτα στα καταφύγια από το μπαράζ των επιθέσεων τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.




 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, που μεταδίδει το TASS. Την ίδια στιγμή στο Ντόνετσκ, η μία πόλη παραδίδονται μετά την άλλη στις ρωσικές δυνάμεις χωρίς μάχη, καθώς δεν υπάρχουν πλέον εφεδρείες του ουκρανικού στρατού.




 

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εχθρός προσπαθεί να διασπάσει τα σύνορα της περιοχής Μπέλγκοροντ. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο» ανέφερε ο διοικητής της περιφέρειας στο κανάλι του στο Telegram.




 

Το Μπέλγκοροντ συνορεύει με την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 6 Αυγούστου.

 

Το κανάλι Mash στο Telegram ανέφερε πως περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο ρωσικά σημεία ελέγχου στη Νεχοτεγέφκα και στη Σεμπέκινο στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το Mash ανέφερε πως έως 200 Ουκρανοί στρατιώτες με οχήματα μάχης πεζικού προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα στη Νεχοτεγέφκα και το ρωσικό πυροβολικό απάντησε με πυρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ανέφερε πως περίπου 300 Ουκρανοί επιτέθηκαν σε ένα άλλο σημείο ελέγχου στη Σεμπέκινο.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τις πληροφορίες και το SHOT, ένα άλλο ειδησεογραφικό κανάλι στο Telegram, μετέδωσε πως ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν από τη Νεχοτεγέφκα αφού υπέστησαν απώλειες. Το SHOT μετέδωσε πως δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις στη Σεμπέκινο.

Διαβάστε ακόμα: Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη σύλληψη του ιδρυτή του Telegram, λέει η Ρωσία

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This