Βουλγαρία: Ο διευθυντής της συνοριοφυλακής σε διαρκή σύσκεψη με τον επικεφαλής του Frontex

Τι ειπώθηκε

Must Read

Μετά από συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Χανς Λέιτενς, ο διευθυντής της γενικής διεύθυνσης συνοριοφυλακής του υπουργείου Εσωτερικών, διοικητής Άντονι Ζλατάνοφ, δήλωσε ότι η μεταναστευτική πίεση στη Βουλγαρία μειώθηκε κατά 70%.

Ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτό το ποσοστό. Οι ομάδες του Frontex στα σύνορά μας με την Τουρκία έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2023 και θα παραμείνουν στη θέση τους τουλάχιστον έως το τέλος της φετινής χρονιάς. Η απόφαση για παράταση της αποστολής αυτής λαμβάνεται κάθε τρεις μήνες“, δήλωσε ο Ζλατάνοφ.

Ο αξιωματούχος σχολίασε δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ένας Σύρος πολίτης, ύποπτος για την διάπραξη επίθεσης με μαχαίρι στη γερμανική πόλη Ζόλινγκεν στις 23 Αυγούστου, επρόκειτο να απελαθεί στη Βουλγαρία πέρσι. Ο Ζλατάνοφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία είχε λάβει αίτημα να πάρει πίσω τον άνδρα, στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου, γιατί ήταν η χώρα της αρχικής εισόδου του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Η χώρα μας έδωσε τη συγκατάθεσή της τότε“, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι ο Σύρος δεν μπορούσε να εντοπιστεί από τις γερμανικές και τις αυστριακές αρχές.

Ο Ζλατάνοφ είπε ότι γίνεται προσεκτική αξιολόγηση, όταν λαμβάνονται συνεντεύξεις από μετανάστες στην Βουλγαρία και εάν προκύψουν υποψίες, τα πρόσωπα αυτά παραδίδονται σε άλλες υπηρεσίες. “Η Βουλγαρία δεν παραβλέπει τα στοιχεία αυτά“, τόνισε ο διευθυντής της συνοριοφυλακής, σημειώνοντας ότι “αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση του μεταναστευτικού κύματος“.

Η Βουλγαρία έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Frontex“, πρόσθεσε ο Ζλατάνοφ. Ο Λέιτενς τόνισε την καθοριστική σημασία της συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο και την ανάγκη συγκερασμού των προσπαθειών. Εξήρε την βουλγαρική συνοριοφυλακή για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την διασφάλιση των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex και ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για τη συνεργασία της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This