Yπό διωγμό το Τelegram: Ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών και για τον αδελφό του Πάβελ Ντούροφ

Συνεχἰζεται το κυνἠγι μαγισσών για το Μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Must Read

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Γαλλίας για τον αδερφό και συνιδρυτή του Telegram, Νικολάι Ντούροφ, μετά την σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφὀρμας, Πάβελ Ντούροφ. Σύμφωνα με το Politico, το οποίο διαθέτει το σχετικό έγγραφο, συνεχἰζεται το κυνἠγι μαγισσών για το Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως προκύπτει, η μυστική έρευνα στην Γαλλία για το Telegram ξεκίνησε μήνες νωρίτερα και σχετίζεται με την άρνηση των Ντούροφ να συνεργαστούν με την Αστυνομία της χώρας σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Πάβελ Ντούροφ συνελήφθη το βράδυ του περασμἐνου Σαββάτου στο αεροδρόμιο Le Bourget του Παρισιού, έπειτα από ενημέρωση πως θα προσγειωνόταν στην γαλλική πρωτεύουσα από το Αζερμπαϊτζάν με το ιδιωτικό του τζετ.

Η σύλληψή του προκάλεσε διπλωματική κρίση με τα social media στο επίκεντρο και διεθνείς αντιδράσεις, αναζωπυρώνοντας την συζήτηση σχετικά με τα όρια της ελευθερίας του λόγου και της ευθύνης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον έλεγχο του περιεχομένου που διακινούν οι χρήστες.

Ανἀμεσα στους υποστηρικτές του Ντούροφ είναι ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Τεχνολογίας Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει έρθει σε ρήξη με κρατικές Αρχές για την έλλειψη εποπτείας στο Χ / Twitter, το οποίο εξαγόρασε το 2022.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Politico από άτομο άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση, τονίζεται «η σχεδόν ανύπαρκτη συνεργασία της Telegram» τόσο με τις γαλλικές όσο και με τις ευρωπαϊκές Αρχές σε άλλες περιπτώσεις.

Τα εντάλματα σύλληψης για τους Πάβελ και Νικολάι Ντούροφ εκδόθηκαν στις 25 Μαρτίου και περιλαμβάνουν κατηγορίες για «συνενοχή στην κατοχή, διανομή, προσφορά ή διάθεση πορνογραφικών εικόνων ανηλίκων σε οργανωμένη ομάδα». Προηγήθηκε μυστική έρευνα για το Telegram από την υπηρεσία εγκλήματος στον Κυβερνοχώρο της Εισαγγελίας του Παρισιού σε βάρος ενός χρήστη, ο οποίος επιχειρούσε να δελεάσει ανήλικα κορίτσια να στείλουν «ιδιοπαραγόμενη παιδική πορνογραφία» και στην συνέχεια να τα απειλήσει με δημοσιοποίηση.

Ο χρήστης έχει συλληφθεί και φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές πως είχε βιάσει ένα ανήλικο παιδί, σύμφωνα με το έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει το Politico.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα τέρατα της παγκοσμιοποίησης επιτίθενται απροκάλυπτα πλέον για την καταστολή των τελευταίων ελευθέρων δικτύων που επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση των δυναστευομένων πολιτών, διότι αντιλαμβάνονται ότι η “βασιλεία” τους πλησιάζει σύντομα στο τέλος της και δεν κατόρθωσαν να φυλακίσουν την σκέψη και βούληση των πάντων αλλά μόνον των ευκόλως χειραγωγήσιμων μαζών που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος της δήθεν μοντέρνας αλλά σάπιας κουλτούρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This