Αναγκάστηκε να παραδεχτεί το Κίεβο τη συντριβή του F-16 και τον θάνατο του πιλότου της

Πρόκειται για ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη που παραχώρησαν οι σύμμαχοι στην Ουκρανία

Must Read

Την ημέρα που η Ουκρανία τιμούσε τη μνήμη όλων των πεσόντων στα πεδία των μαχών, το Κίεβο αποφάσισε να παραδεχτεί τη συντριβή μαχητικού F-16 και τον θάνατο του πιλότου της.

Πρόκειται για ένα από τα F-16 που παραχώρησαν οι σύμμαχοι στην Ουκρανία και συνετρίβη τη Δευτέρα, με το Κίεβο να επιχειρεί να το κρατήσει κρυφό!

Αν και επιχειρήθηκε να προωθηθεί ότι η συντριβή οφείλεται σε λάθος του πιλότου, αυτή φαίνεται ότι συνέβη κατά τη διάρκεια μαζικής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

Τελικά η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τη συντριβή και νεκρός είναι ο πιλότος Ολέξιι Μέσια.

Στο κανάλι Telegram της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρεται: «Διεξήγαγε ηρωικά την τελευταία του μάχη στον ουρανό. Στις 26 Αυγούστου ο Ολέξιι κατέστρεψε τρεις πυραύλους Κρουζ και ένα επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ενώ απέκρουσε ένα ρωσικό μαζικό συνδυασμένο πυραυλικό και αεροπορικό πλήγμα. Ο Ολέξιι έσωσε τους Ουκρανούς από τους θανατηφόρους ρωσικούς πυραύλους. Δυστυχώς, με κόστος την ίδια του τη ζωή».

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ήταν πιο λιτό ανακοινώνοντας: «Τέσσερις πύραυλοι του εχθρού καταρρίφθηκαν από αερομεταφερόμενα όπλα. Κατά την προσέγγιση (ενός στόχου), η επικοινωνία με ένα από τα αεροσκάφη χάθηκε. Αργότερα αποδείχθηκε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και ότι ο πιλότος σκοτώθηκε».

Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία είχε παραλάβει τα πρώτα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά στις αρχές Αυγούστου, ενώ μήνες πριν είχαν αρχίσει να εκπαιδεύονται οι πιλότοι της και το τεχνικό προσωπικό.

Η Ολλανδία επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 εναντίον της Ρωσίας

Την ίδια ώρα η Ολλανδία έδινε το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα F-16 που έχει παραλάβει από την Ολλανδία, στο έδαφος της Ρωσίας.

«Δεν επιβάλλαμε κανέναν περιορισμό στη χρήση και την εμβέλεια των πτήσεων των F-16 υπό τον όρο ότι τηρείται το δίκαιο του πολέμου», δήλωσε ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ολλανδίας Ονό Εϊχελσχάιμ σε συνέντευξη του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Εϊχελσχάιμ, το ίδιο ισχύει και για άλλα οπλικά συστήματα που παρέδωσε η Ολλανδία στην Ουκρανία. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιούν στο πεδίο της μάχης κατά το δοκούν, εφόσον τηρούν τις αρχές τους διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. «Θέλουμε η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο και καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Ολλανδός στρατιωτικός διοικητής.

Η Ολλανδία έχει υποσχεθεί να παραδώσει στην Ουκρανία 24 μαχητικά F-16.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This